Adorias Diamant (The Glittering Court #1) af Richelle Mead

foto 5 (1).JPG

*Reklame* – Titel: Adorias Diamant (The Glittering Court #1) – Forfatter: Richelle Mead – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★★

Adorias Diamant (The Glittering Court #1) af Richelle Mead var noget helt særligt. Man har nogle gange de der læseoplevelser, hvor det næsten er svært at sætte ord på, hvorfor bogen var så god. MEN jeg skal gøre mit bedste for at dele denne læseoplevelse med jer. Den var rent ud sagt fantastisk og jeg vidste ikke, hvordan jeg kunne leve uden denne bog. Det er helt sikkert en bog, som skal genlæses.

Adorias Diamant er nemlig… Hm… Anderledes. Den er faktisk en perle, som skinner i mørket og får én til at forelske sig gang på gang. Først og fremmest, så er læsningen spændingen og medrivende. Den er godt fortalt og Richelle Mead har styr på sit sprog og karakterne, og hvordan de udvikler sig. Det er længe siden, at jeg har været så vild med en hovedperson, som jeg er med Adelaide. Hun minder mig om en blanding af Anne (fra Jane Austens Persuasion) og Fry (Linette Harpsøes Exilium-serie).

Adelaide er blid, god og varm, men samtidig er hun stærk og har ben i næsen. Hun ved hvad hun vil og er en fantastisk kvindelig karakter at følge, for hun bliver aldrig kedelig. Hun udvikler sig og allerede fra start, er det tydeligt at se, at hun ikke følger flokken ved at bryde med den sociale arv.

Bogen finder sted i et a la De Britiske Kolonier møder Jane Austen med et godt twist af The Selection. Det er en spændende og anderledes roman, men det er et univers, som jeg meget gerne ville befinde mig i. Der er meget fokus på hieraki, status og kvinders rolle. Adelaide slutter sig til Det Glitrende Hof, hvor hun lader som om hun er en tjenestepige, selvom hun rent faktisk er adelig. Og jeg vil egentlig ikke afsløre mere, for jeg synes selv, at du skal læse fortællingen. Den er velskrevet, medrivende og godt formidlet igennem hele fortællingen. Der er både spænding, udvikling, spændende og stærke karakterer og et særligt univers, som gør hele blandingen til en gennemarbejdet og tryllebindende roman. Der er nu en lille del af denne roman, som har fundet plads i mit hjerte.

Jeg kunne blive ved længe endnu, men jeg stopper her og lader fortællingen indhylde den næste læser, som åbner bogen.

2 thoughts on “Adorias Diamant (The Glittering Court #1) af Richelle Mead

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s