Jose (Veninder for altid #2) af Camilla Wandahl

foto 4.JPG

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Jose (Veninder for altid #2) – Forfatter: Camilla Wandahl – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Jose er anden del af serien Veninder for altid, som er skrevet af Camilla Wandahl. Og efter at have læst denne her, så bliver jeg igen bekræftet i, at det er en skøn serie og at jeg bliver nødt til at læse videre. Denne bog handler om Jose. Hun er glad for at synge og elsker sine veninder utrolig højt. De opfordrer hende tit til at synge, fordi de synes, at hun er så god til det. En dag er der en sangkonkurrence på skolen og Jose får sommerfugle i maven over tanken om at deltage, men hun lover sig selv at gøre det.

Jeg kan rigtig godt lide Jose. Hun er en skøn karakter og når man selv altid har været glad for at synge, så kan jeg nikke genkendende til mange af tingene, som hun oplever, både nervøsiteten, at tingene pludselig kan gå galt, men også at skulle vælge mellem sine veninder og sin drøm.

Der er meget fokus på familie i denne bog. Jose er ret træt af sin lillesøster, men endnu mere træt af sin mor, som er taget til Italien for at slå igennem med sin sangkarriere. Hun føler sig forladt og hendes hobby for at synge gør, at hun er bange for, at hun ender med at blive ligesom moderen. Hun vil ikke svigte andre, som moderen har gjort.

Denne anden del af Veninder for altid-serien handler om mange forskellige ting. Man kan nikke genkendende til et rodet familiescenarier, hvor det ikke altid er nemt at kommunikere både mellem søskende, men også mellem børn og forældre. I denne bog er der også kærlighed på spil og Jose forelsker sig, men det er lidt noget rod, fordi det er en af venindernes halvbror. Ups.

Alt i alt en rigtig fin anden bog i serien. Der er ingen svinger i valsen og dette er bestemt ikke den svære 2’er. Camilla Wandahl har så ufattelig let ved at beskrive forskellige scenarier, karakterer og alt igennem unge pigers tanker. Jeg læser videre!

One thought on “Jose (Veninder for altid #2) af Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s