Tusmørkebørn (Skaberens Våben #1) af Marie-Louise Rønning

foto (5).JPG

*Reklame* – Titel: Tusmørkebørn (Skaberens Våben #1) – Forfatter: Marie-Louise Rønning – Forlag: DreamLitt – Anmeldereksemplar fra DreamLitt

★★★☆☆

Tusmørkebørn (Skaberens Våben #1) af Marie-Louise Rønning er én af de bøger, som kan sammenlignes med Christina Bondes trilogi Natten Sanger. Både denne og Tusmørkebørn er udgivelser, som repræsenterer stærk, smuk og flot overleveret vampyr-fiktion. Jeg var (og er!) vild med Twilight-serien og denne udgivelse skal ikke sammenlignes med den, men det er dejligt at få samme følelse af stærk litteratur, hvor vampyrer, overnaturlige elementer og mystik, påvirker plot og handling.

Først og fremmest, så har Marie-Louise Rønning fuldstændig styr på sit sprog. Man læner sig trygt tilbage og lader bare romanen udfolde sig selv, og hvor er det skønt at læse med. Fortællingen er god og solid. Den bygges langsomt op og man skal væbne sig med en smule tålmodighed, for det er ikke en forhastet fortælling, snarere går det langsomt, men for mig var det dejligt at lære det hele at kende og føle, at man havde ordentlig tid til det. Dog kan jeg se, at nogle læsere måske ville blive lidt utålmodige igennem deres læsning. Dette er det eneste minus for mig – romanen er lang (520 sider) og kunne måske godt være kortet en smule ned, men alt i alt var det en god læseoplevelse, som var det værd at læse videre.

Desuden er miljøet rigtig fedt, for fortællingen foregår i en realistisk setting (Hillerød), men indeholder mange overnaturlige elementer, både vampyrer, magi, gamle sagn og myter. Vi introduceres primært til Victoria og Matthew, som begge har noget at skjule, men de befinder sig på gymnasiet, hvor de skal tilpasse sig almindelige menneskers hverdag, men det er som om alt sker omkring dem. Deres veje krydses og der er pludselig en mening med det hele, selvom mødet er svært. Det sætter tankerne i gang om både eksistens, identitet og spørgsmålet om den svære kærlighed.

Romanen er rigtig godt formidlet og jeg nød virkelig at læse den. Tusmørkebørn er ikke bare ”endnu” en vampyr-roman, men derimod en roman, som både indeholder vampyrer, magi, kærlighed, venskab og mystik. Rigtig flot udgivelse af Marie-Louise Rønning og jeg vil glæde mig til at læse videre! Ærgerligt at denne udgivelse ikke er kommet mere frem (endnu!), men jeg vil gøre mit for at dele den med jer, kære læsere. Hvis I er til en god og spændende vampyr-roman, så skal I vælge den her!

One thought on “Tusmørkebørn (Skaberens Våben #1) af Marie-Louise Rønning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s