Wonder af R.J. Palacio

foto (17).JPG

*Reklame* – Titel: Wonder – Forfatter: R.J. Palacio – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Wonder er virkelig en smuk roman af R.J. Palacio og først fremmest vil jeg sige, at jeg i den grad kan anbefale at læse den. Det er en læseoplevelse, som man ikke må gå glip af. Jeg har længe tænkt på at skrive denne anmeldelse, men det er på en eller anden måde rigtig svært at nedskrive, hvad jeg egentlig synes om denne roman, fordi den var så god og fordi den påvirkede mig så meget.

Jeg er jo sådan en læser, som aldrig bliver rørt til tårer, når jeg læser og det må jeg ærligt indrømme, at jeg blev her. Og det kom så pludseligt – jeg var slet ikke klar til det. Der var en passage, som var så sørgelig, at jeg blev nødt til at kaste bogen og trække vejret dybt. Man kunne GODT lige have advaret mig, hehe. Men det er også en utrolig varm og kærlig roman, som jeg vil huske længe.

Generelt var der mange andre steder, som rørte mig, for det ER en smuk roman, som arbejder med mange forskellige temaer. Det er vigtigste er ”be kind” og at det ydre nødvendigvis ikke tæller. Bare fordi man måske ikke er smuk udenpå, så kan man sagtens være det indeni. Det er hovedpersonen August i den grad. Vi følger hans rejse fra at være derhjemme, afskåret fra sociale sammenhænge til at starte i skole, og blive konfronteret med andre og deres manglende forståelse for hans udseende. Man følger et barn, som udvikler sig til en teenager, og overgangen er beskrevet så smukt og naturligt med små eksempler, som gør det til en fornøjelse.

Det er en lang roman, men man flyver lige igennem den. Desuden skifter man synsvinkel igennem hele bogen, men det fungerer rigtig godt. Samtidig med at man lærer August at kende, så lærer man også hans familie og pårørende at kende. Dog er det eneste minus, at man bare vil have mere af karaktererne lige, når deres del slutter. Men så læser man videre og det hele spiller sammen.

Wonder er en fantastisk og velskrevet roman om at acceptere andre for dem de er, om at være venlig og imødekommende, om familie, det ting der gør ondt og dem man ikke forstår, og at kærligheden er omkring os, uanset hvor sort det ser ud.

One thought on “Wonder af R.J. Palacio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s