Ane (Veninder for altid #3) af Camilla Wandahl

foto.JPG

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Ane (Veninder for altid #3) – Forfatter: Camilla Wandahl – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Jeg fortsætter min læsning af den skønne serie ”Veninder for altid” af Camilla Wandahl og nu er jeg kommet til tredje del, som handler om Ane. Ane er glad for sport og går til håndbold. Det gør ingen af de andre veninder og det kan nogle gange være lidt svært, fordi Ane bliver lidt irriteret over, at de ikke rigtig gør sig umage, når hun synes, at det er så sjovt.

Ane begynder til håndbold på et helt nyt hold, hvor hun ikke kender nogen og hun føler sig faktisk meget udenfor. De er alle ældre og kender hinanden. Hun føler sig derfor meget usikker og det føles ikke rart. Heldigvis har hun sine veninder.

Denne bog foregår primært i sommerferien, hvor alle veninderne er på tur med klubben på Bornholm. De har aftalt at tilbringe tid sammen, for det gør man jo, når man er bedste veninder med nogen, men på turen føler Ane sig splittet. Hun møder nemlig nogle af de andre piger fra håndboldholdet og de vil gerne spille håndbold med hende. Men hvad gør man, når man er Ane? Hvordan kan man vælge mellem sine bedste veninder og sin yndlingshobby?

Det er sjovt med Ane, for hun er faktisk den karakter, som jeg mindst kan lide, selvom jeg er ret vild med hende. Måske er det fordi, at Ane har nogle af de dårlige sider, som ikke er så charmerende. Hun er hurtig til at dømme og blive vred, hvis hun føler sig udenfor, men samtidig betyder det også, at hun virkelig tager sig af andre og ofte nogle gange for meget, hvad de mener eller siger. Det sætter tankerne i gang og selvom der er svære emner, der beskrives, så er der stadig plads til de gode oplevelser, de fine dialoger og hyggen blandt fire veninder.

Camilla Wandahl rammer hermed følelsen, som mange piger slås med i den alder, hvor det er så svært at finde sin plads, både i skolen, familien og vigtigst af alt: i det sociale. Jeg er stadig ret vild emd denne serie og jeg glæder mig meget til at læse videre. Godt at der er mange flere bøger endnu, for jeg kan ikke give slip på dette univers endnu.

One thought on “Ane (Veninder for altid #3) af Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s