Det mekaniske hjerte af Peter Bunzl

foto (4).JPG

*Reklame* – Titel: Det mekaniske hjerte – Forfatter: Peter Bunzl – Forlag: Forlaget Flachs – Anmeldereksemplar fra Forlaget Flachs

★★★★☆

Det mekaniske hjerte af Peter Bunzl var så god, fængende og spændende. Tempoet var højt fra start og fortællingen var så godt formidlet i sproget, at det gjorde læsningen til en leg. Jeg fik Charles Dickens møder futuristic-vibes, da jeg læste den og det er faktisk et kæmpe kompliment.

Lilys far er meldt savnet og mystiske mænd holder øje med Lily alle steder, hvor hun befinder sig. Hun møder hurtigt i fortællingen urmagerens søn Robert og den mekaniske ræv Malkin. Sammen begiver de sig ud på eventyr og her starter en spændende og også farlig rejse for dem alle. Jo længere, vi kommer i fortællingen, jo sværere bliver det at skelme mellem godt og ondt. For hvem kan Lily stole på? Hvem vil hjælpe hende og hvem vil forråde hende?

Peter Bunzls sprog er virkelig godt, fortællingen er godt opbygget med spænding og et tempo, som gør, at det aldrig bliver kedeligt. Sproget er fængende med masser af sanselige beskrivelser, så ordene på siderne bliver levende og det er som om man befinder sig midt i vanviddet sammen med Lily og de andre.

Genren er steampunk og jeg har pludselig opdaget, at jeg er helt vild med genren. Desuden blander Peter Bunzl mange elementer ind i denne roman, blandt andet: Venskab, tillid, udvikling og samtidig er der også et mysterium, som skal løses.

Læsningen er nem med knald på tempoet og det bliver meget visuelt. Det mekaniske hjerte var derfor en superfed læseoplevelse og da jeg opdagede, at det er første del i en serie, så åndede jeg lettet op. Peter Bunzl er en forfatter, som fortjener mere anerkendelsen, for han skriver virkelig godt og har skabt et spændende univers.

One thought on “Det mekaniske hjerte af Peter Bunzl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s