Ulven af Sophie Swerts Knudsen

foto (1).JPG

*Reklame* – Titel: Ulven – Forfatter: Sophie Swerts Knudsen – Forlag: EgoLibris – Anmeldereksemplar fra EgoLibris

★★★★☆

Da jeg startede med at læse Ulven af Sophie Swerts Knudsen, så frygtede jeg, at det var en sicklit a la The Fault in Our Stars eller at det ville være en deprimerende læsning, fordi det handler om kræft og et barn, som pludselig er blevet ramt af den frygtelige sygdom. Men tværtimod var det en fortælling, som rummede ufattelig meget håb. Naturligvis skjules det grumme og afmagten ikke, men forfatteren eller plottet dvæler hverken ved sorgen og afmagten, men bruger den som en katalysator til at se lyset i mørket.

Jeg var vild med Ulven. Jeg synes, at den er ufattelig velskrevet og underholdende hele vejen igennem, selvom det er ikke den længste roman. Den er skrevet i øjenhøjde til børn og unge, men voksne (hvis jeg kan tillade mig at kalde mig selv det) kan i den grad også få noget ud af læsningen. Sproget er modent og indeholder en utrolig dybde, selvom det er skrevet i en letforståelig tone. Der er ingen tvivl om at der tages fat i de store følelser og at det ikke er nemt at beskrive et barns sygdomsforløb. Det bliver pludselig en meget smuk fortælling og man ser en udvikling i hovedpersonen. Et vigtigt symbol i fortællingen er en indianerbog, som Sebastian pludselig bliver optaget af og dette gør en indvirkning på hans svaghed, som i stedet for bliver til styrke.

Hovedpersonen Sebastian er selvfølgelig chokeret og diagnosen af kræftsygdommen vælter hele hans verden. Pludselig har alt ændret sig – den måde, hvorpå folk ser på ham, hans forældres venlige toneleje og vennernes manglende tilstedeværelse eller støtte igennem sygdommen, går ham på. Der er mange følelser, som er i spil, men intet virker forceret. Det er en ærlig og smuk beskrivelse af noget, som er frygteligt og altopslugende – og forfatter Sophie Swerts Knudsen gør det godt.

I Ulven er det hverken for dramatisk eller for underspillet. Forfatteren har skabt en rigtig smuk roman, som finder et lyspunkt i mørket i en hård tid. Jeg var meget imponeret og glad for, at jeg læste den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s