Zarens Skæbne (The Crown’s Game #2) af Evelyn Skye

foto 2 (7).JPG

*Reklame* – Titel: Zarens Skæbne (The Crown’s Game #2) – Forfatter: Evelyn Skye – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★☆☆

Da jeg startede læsningen af Zarens Skæbne, som er anden og sidste del af The Crown’s Game-serien, åndede jeg lettet op, for det var utrolig dejligt at være tilbage i dette spændende og magiske univers. Evelyn Skye har skabt et spændende miljø i fortidens Rusland, hvor historien, kulturen og kulden alle skaber en særlig stemning, så man bliver trukket ind i læsningen – som om man selv står der.

Dog er der et eller andet i Zarens Skæbne, som virker anderledes og off end i den forrige. Det virker som om plottet ikke stræber efter noget og at dette har været den svære 2’er at skrive – og det er simpelthen så ærgerligt, for den første bog i serien havde så meget at byde på, var en pageturner og anderledes og magisk. Denne her virker ustruktureret og lidt unødvendig, selvom der ikke er nogen tvivl om at sproget er fantastisk. Romanen er utrolig velskrevet med flot sprog, fine beskrivelser og sikre dialoger.

Dog blev anden halvdel af bogen bedre. Der blev skruet op for tempoet og spændingen – og igen gør Evelyn Skyes sprog det til en rigtig god og fascinerende læseoplevelse. Dog tog fortællingen en drejning og hvor det før havde været magien, som havde størstedelen af fokusset, så blev det pludselig en kamp om tronen, og det ved jeg ikke helt hvordan jeg havde det med.

Der er ingen tvivl om at Evelyn Skye har skabt en fantastisk serie, men dette var som sagt den svære 2’er. Jeg kunne egentlig sagtens nøjes med 1’eren, fordi den stod så stærkt alene, men naturligvis var det også dejligt at vende tilbage i universet sammen med Nikolaj og Vika. Vi er indhyllet i magien og det kolde Rusland, og man bliver nemt fanget. Stemningen spreder sig hurtigt, imens man bladrer sider. Dog kunne leveringen have været mere sikker, men alt i alt en fin læseoplevelse.

One thought on “Zarens Skæbne (The Crown’s Game #2) af Evelyn Skye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s