Bjerget af kager (Bette og Bjerg) af Tina Sakura Bestle & Hanne Bartholin

foto 5.JPG

*Reklame* – Titel: Bjerget af kager (Bette og Bjerg) – Forfatter: Tina Sakura Bestle & Hanne Bartholin – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★☆☆

Så er det blevet tid til at anmelde en børnebog og det er denne gang Bjerget af kager i Bette & Bjerg-serien af Tina Sakura Bestle og Hanne Bartholin. Da jeg først startede læsningen lagde jeg først og fremmest mærke til de særlige og anderledes illustrationer i bogen. Man kan bruge lang tid på at nærstudere dem. Det er barnevenligt med en behagelig streg lidt a la Store Bjørn og Lille Bjørn, som jeg fik læst højt, da jeg var lille. Der leges desuden med formatet, så få af siderne kan foldes ud, hvilket fungerer så fint. Så får man en kæmpe illustration, som man kan kigge og pege på.

Bette bager og er vild med det, men pludselig befinder der sig en kagetyv i huset, for pludselig er bjerget af kager væk. Bette laver derfor en fælde for at finde tyven, men måske er tyven tættere på end som så? Ved tanken om tyven får Bettes fantasi frit spil – hvordan kunne det så ud? Kunne det være et særligt og spændende væsen?

Historien er enkel og sød og anderledes med fjolleord, som gør det sjovt for barnet at læse med og sige de sjove ord. Illustrationerne og historien spiller perfekt sammen, så det bliver en fornøjelse at læse. Det er en meget anderledes, men også rigtig fin fortælling, som bringer smil på læben og man føler sig varm og godt tilpas i selskab med Bette og Bjerg.

One thought on “Bjerget af kager (Bette og Bjerg) af Tina Sakura Bestle & Hanne Bartholin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s