Tidevandet af Nick Clausen

foto (6).JPG

*Reklame* – Titel: Tidevandet – Forfatter: Nick Clausen – Forlag: Facet – Anmeldereksemplar fra Facet

★★★☆☆

Tidevandet er skrevet af Nick Clausen og er rent faktisk forfatterens debutroman. Denne udgave, som jeg har, er en genudgivelse. Genren er gys/horror og også en hel del spænding, som får det til at ridsle ned ad nakken. Den er skrevet til børn og unge, og det lykkedes forfatteren at gøre mig jævnt bange (og så har jeg sagt det pænt!) Der var måske evt. et øjeblik, hvor det ringede på døren, hvor jeg kom til at spjætte, fordi jeg var så godt inde i fortællingen.

Tidevandet er let at læse og skrevet i godt sprog, så alle kan være med. Fortællingen handler om de fire venner (Janus, Max, Richard og Sille) er taget i sommerhus, hvor de hygger sig og slapper af. Om dagen skinner solen i det lille sommerhusområde og de er ved stranden, men om natten foregår der mærkelige ting og nogen efterlader spor til de fire venner. Så siger jeg ikke – men herfra begynder uhyggen virkelig at sprede sig og det bliver rigtig creepy.

Selvom gyset er forudsigeligt og at man som læser bare venter på, at det skal ske, så er vejen derhen spændende, nervepirrende og man bladrer hurtigt sider for at finde ud af hvad der sker næst. Det er ingen hemmelig, at jeg er ret imponeret af Nick Clausen og hans udgivelser, og det blev jeg også af denne fortælling.

Tidevandet er et rigtig godt gys for de yngre læseheste, som gerne vil introduceres til genren. Sproget er godt, plottets udvikles lige så stille og sprogligt er det hele gennemført med gode beskrivelser.

One thought on “Tidevandet af Nick Clausen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s