Dagbog til min hjerne af Laura Eidnes Bregnhøi

IMG_1343.jpg

*Reklame* – Titel: Dagbog til min hjerne – Forfatter: Laura Eidnes Bregnhøi – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★☆☆

Dagbog til min hjerne af Laura Eidnes Bregnhøi var et friskt put til læsebunken. Det er en roman, som strækker sig over knap 200 sider, og som er skrevet i ”kære dagbog”-stil. Vi stifter bekendtskab med Rakel, som har fået en hjernerystelse, som nu har varet alt for mange. Flere døjer med lidelsen og denne bog sætter fokus på den: hvordan man kan have det og at der ofte kan følge depression, angst og frygt med den. Det oplever Rakel desværre på tæt hånd. Det er en spændende proces at følge, selvom det også er trist og dystert at læse, hvordan ensomheden og angsten spiller hende et puds.

Jeg vil nævne sproget, for det var en fornøjelse at læse bogen. Der leges med sproget og lærer nemt Rakel at kende, fordi der er skruet op for humor og selvironi, samtidig med at der er sjove, filosofiske og tankevækkende bidder i løbet af bogens udvikling. Der er dialoger, monologer og små fortællinger, så man virkelig føler, at man læser de inderste tanker af en dagbog – og en humoristisk én af slagsen.

Et ’men’ ved min læsning var dog, at selvom bogen ikke er længere end knap 200 sider, så bliver det desværre ensformigt at følge dagbogs-formatet. Selvom man tydeligt kan følge Rakels udvikling, både på de dårlige og de gode dage, så er plottet ikke fremadgående nok. Nogle af afsnittene minder lidt for meget om hinanden og det gør det desværre lidt langtrukket.

Dog er det en yderst skarp sproglig formidling og en læsning med kant. Jeg var meget imponeret over de fleste af passagerne. Rakel er så skør på den fede måde og det er ikke som noget, jeg har læst før. Dagbog til min hjerne føles som en blanding af Caroline Ørsum og Stine Pilgaard, som også er virkelig dygtige forfattere, men denne udgivelse er dog helt sin egen og det er det, som giver den ekstra charme. Forfatteren har i den grad formået at skabe en roman, som sætter fokus på et alvorligt emne, men hvor er der samtidig også er plads til humor, et spændende indre liv, kærlighed, frustrationer og udviklingen i et ungt menneskes liv.

Rigtig fin roman! Vi skal virkelig holde øje med Laura Eidnes Bregnhøi Hun har i den grad noget at byde ind med til den danske YA-scene.

One thought on “Dagbog til min hjerne af Laura Eidnes Bregnhøi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s