Hej Luca af Julie Clausen

IMG_1327.jpg

*Reklame* – Titel: Hej Luca – Forfatter: Julie Clausen – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★☆

Hej Luca af Julie Clausen var en fantastisk læseoplevelse. Først og fremmest, så var jeg solgt, da jeg så coveret. Kudos til Karin Hald for et rigtig smukt og enkelt cover, som afspejler historien så fint og samtidig bringer nutidig YA-feeling med sig. Derudover er det bare en sikker og professionelt formidlet YA-roman leveret af Julie Clausen. Jeg har ikke før læst noget af forfatteren, men jeg er ret sikker på, at jeg er number 1-fan.

… For hold nu op, hvor Hej Luca bare en god, god, god roman! Jeg var vild med den. Allerede fra første side var det helt tydeligt, at det ville være en læsning, som jeg ville nyde. Sproget er nemlig skarpt, spot on og der er mange finurligheder, nuancer og levels i sproget, som gør at man bliver vild med bogen. Man læner sig tilbage og føler sig sikkert ført fremad som bogens plot. Julie Clausen er virkelig dygtig og det skinner tydeligt igennem med denne roman, både med sproget, plottet, karakterer og indlevelsesevne.

Bogen handler om mange ting, men det bliver på intet tidspunkt rodet. Det handler først og fremmest om Luca, som er droppet ud af universitetet og flyttet hjem til sine forældre. Her sætter romanen specifikt fokus på denne overgangsperiode, hvor mange unge føler sig i eksistentiel krise eller stedløs, både psykisk, fysisk og geografisk. For hvor hører man til? Det er ikke et nemt spørgsmål at svare på – og det føler Luca tydeligt på egen krop. Desuden handler bogen om kærlighed, udvikling, familierelation og forskellige typer af kriser. Og hvad gør man, hvis man er forvirret nok i forvejen og får følelser for sin søsters kæreste? Av.

Selvom man måske ikke har prøvet det samme som Luca eller været i samme sted, så er det så forbavsende nemt at nikke genkendende til mange tematikker og elementer i denne roman. Den var smuk at læse og det var dejlig ægte og uden filter at komme tæt på Luca. Som karakter var jeg vild med hende – dejlig upoleret, uperfekt og ægte.

Denne udgivelse står stærkt på det danske YA-marked. Læs den! Der er så mange smukke ting at nævne fra denne roman, men jeg synes, at du selv skal dykke ned i den. Men som så mange ting i vores liv, så er denne bog desværre flygtig, for den sluttede – og det kommer den også til for dig, men mindet vil stå stærkt!

5 thoughts on “Hej Luca af Julie Clausen

    1. Hov, den stod med min Krizii profil og ikke min Skrivepulten. Det var lidt fjollet, så vidste du jo ikke hvad jeg sagde tak for. :0)

      /Karin

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s