Forfatter-interview #104 Emil Blichfeldt

til forfatterportrætSH.jpg

Foto: Emil Blichfeldt

Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste
Jeg laver tusind ting. Jeg er forfatter, anmelder, forlægger og arbejder i naturen. Jeg lærte først at læse i 3 klasse og var maaange år om at lære at stave ordentligt. Engang hev jeg rådne dyr op af en sø og vaskede ikke fingre før frokosten og fik ødelagt mit tarmsystem. Jeg levede af havregrød en måned, men jeg fik six-pack, den er væk igen, men jeg hader stadigt havregrød. I går fandt jeg femhundrede kroner i en sø og gik over til et tattovør og fik stukket mit forlagssymbol ind i huden.

Hvornår vidste du, at du ville være forfatter? & Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?
Jeg har fortalt historier hele mit liv, gennem leg, rollespil og historier for mine børn. Engang sad de køresyge i en bus og jeg fortalte en historie meget højlydt for at afledige dem og ganske langsomt samlede alle børnene i bussen sig om os og jeg forstod at mine historier virkede bredt. Så begyndte jeg at skrive dem ned.

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)
Jeg startede som bogblogger og kom på den måde i kontakt med forlag. De kunne lide det jeg skrev, men det var lidt for skævt. SÅ snakkede jeg med små professionelle forlag og de anbefalede at lave mit eget forlag. Bare jeg sørgede for professionel redigering, korrektur, opsætning, illustration og tryk – nu udgiver mit forlag Calibat ca 24 bøger om året og har 30 forfattere tilknyttet. Desuden udkommer jeg på andre forlag, der har opdaget at der er salg i mine bøger.

Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?
Jeg skriver bøger med smæk på, bøger som jeg selv ville elske som barn. Jeg nærer et indgroet afsky for 70er socialrealisme, men har opdaget at nutidig realisme er superfed, personligt er 90% af det jeg laver fantasy, sci-fi el gys. Jeg har skrevet 35 bøger og i skrivende stund er 27 af dem udgivet, mens resten er i proces. mine bøger er korte og ofte fyldt med fede tegninger.

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

Jeg har et hyperfølsomt sind og alt virker overvældende på mig, så jeg bruger meget energi på at bearbejde og forstå hvad fanden der sker omkring mig og overleve i en verden som jeg både hader og elsker. At finde ud af hvad jeg vil med mit liv, at finde ud af hvad der er det rigtige at gøre. Det inspirer mig at se hvordan mennesker er overfor hinanden og hvad der gør at vores verden ikke er faldet fra hinanden endnu. Mine bøger kredser meget om disse emner, for det meste er det så subtilt at læseren ikke tænker over det, medmindre de kan spejle sig i det. Jeg kan godt lide at plante ideer og jeg hader folk der vil få en til at tænke på en bestemt måde. Dygtige kunstere gør mig glad – om det er klassisk musik, dødsmetal et guladmaleri eller en zombie der får blæst baghovedet ud i en sky af mider – for mig føles livet som ekstremsport og det bærer mine bøger præg af.

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?
Historien Hunden der ville være isbjørn var en historie jeg fandt på sammen mens vi vandrede i grønland og var ude og køre på hundeslæde sammen. Vi talte med kuskene og forstod hvordan de behnadlede hundene. Det var min datter der pressede historien i den sørgelige retning. men det passede mig helt fint, for på turen mistede jeg min bedstemor, så det med tabet af en gammel der der passer på en ung var helt inde på livet.

Hvad er dit budskab med din bog?
kerne i bogen er at man skal tro på sig selv overskride sine egne grænser, presse sig selv, men samtidigtigt at man skal holde sammen og kæmpe sammen. Man kan ikke klare det hele alene. Sammen er vi stærke og der er plads til forskellighed,

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?
Alle mine karakterer indeholder elementer af mig selv og folk jeg møder – at skrive er en måde at udforske styrker og svagheder

Hvad læser du lige nu?
Lige nu læser jeg en stak forskellige bøger, på lydbog høre jeg the Martian, lige blevet færdig med six of crows på papirbog og læser gamerz 6 af kasper hoff til avis anmeld + en stak mere jeg ikke lige kan huske titlerne på. Jeg læser et par bøger om ugen

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre
-jeg vil pege på nogle B&U-titler der har gjort en forskel for mig som forfatter Benni Bødker – Vikaris, Henrik Einspor – Nøkken, Nanna Foss – leoniderne, Sarah Engel hjertet er 1 organ .

Hvornår kommer din næste bog?
Der kommer hele tiden nye bøger fra mig og det stopper først et stykke tid efter jeg dør.

Link til forfatteren:
Calibat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s