Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt

foto 2 (5).JPG

*Reklame* – Titel: Hunden der troede den var en isbjørn – Forfatter: Emil Blichfeldt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★★★

Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt tog mig med storm. Det var en ufattelig smuk udgivelse og en perfekt formidlet bog til børn. Wow, wow, wow! Jeg var slet ikke forberedt på dette eventyr.

Historien er enkel, men besidder stadig en utrolig dybde. Det handler først og fremmest om en hund, som ikke vil være slædehund. Den vil hellere være en isbjørn, for de er frie, og kan lege i sneen og opleve eventyret helt tæt på. Den forlader sin hundeflok og drager ud i den barske grønlandske natur. Det er spændende og nyt, men måske lidt også farligt. Den møder hurtigt den gamle isbjørn og herfra udvikler sig hurtigt et smukt og solidt venskab. Det er et umage par, men ikke desto mindre, så finder de ind til hinanden, og beskrivelsen er smuk og hjertevarmende.

Hunden der troede den var en isbjørn er godt skrevet og i øjenhøjde til børn. Der er smukke beskrivelser af naturen, dyrene og der er plads til eftertænksomhed. Bogen handler netop ikke kun om en hund, der gerne vil være en isbjørn. Det handler om venskab, at finde sammen på trods af forskelligheder, at gå sine egne vegne og at lære mere om verden, og vigtigst af alt; sig selv.

Selvom det er en kort og enkel historie, så er der så utrolig meget dybde og følelse gemt i denne bog. Den fik mit kyniske læserhjerte til at græde. Der er bare en helt særlig nerve og et specielt nærvær i denne bog, som smitter af på læseoplevelsen. Desuden støtter illustrationerne sig virkelig godt op ad teksten. Det er en fornøjelse at kigge på billederne, samtidig med at man læser. Særligt et billede, som jeg ikke vil afsløre, gjorde mig utrolig rørt. Virkelig smuk bog af Emil Blichfeldt! Vil kun anbefale den – både til børn, unge og voksne. Alle kan nyde denne fortælling.

One thought on “Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s