Rumtænnisten (Bette og Bjerg) af Tina Sakura Bestle & Hanne Bartholin

foto (1).JPG

*Reklame* – Titel: Rumtænnisten (Bette og Bjerg) – Forfatter: Tina Sakura Bestle – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★☆☆

Rumtænnisten (Bette og Bjerg) er skrevet af Tina Sakura Bestle og illustreret af Hanne Bartholin. Det er en del af Bette og Bjerg-serien, som er perfekt til højtlæsning, fordybelse og de sjove øjeblikke. Jeg synes i den grad, at Rumtænnisten bryder med børnelitteraturens tradition, men kun på en god måde. Der er nemlig plads til fornyelse og tid til forundring, fordybelse og refleksion.

De smukke illustrationer af Hanne Bartholin passer perfekt til historien og der støtter godt op om historien. Der er farver, forskellige nuancer og samtidig leges der med de vante scenarier og formater. Nogle sider kan f.eks. foldes ud og andre skal vendes på siden. Det fungerer rigtig godt og gør, at det pludselig ikke kun bliver læsning, men også leg og fornyelse.

Desuden er Rumtænnisten også en skøn historie, for den er særlig og unik på sin egen måde. Der er plads til fjolleord og fantasien, der får frit spil. Man leger med i en fælles leg med karaktererne og det er en skøn litterær rejse at være på. Selvom billedbogen er kort og præcis, så er det en skøn læsning.

Og så er det også en helt fantastisk fortælling om et godt venskab, der blomstrer på ny. Fin læsning til de mindre og tid til refleksion – også for de ældre læsere, der skal læse den højt.

Advertisements

One thought on “Rumtænnisten (Bette og Bjerg) af Tina Sakura Bestle & Hanne Bartholin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s