Berømte dødsfald af Jørgen Lange Thomsen & Maria Helleberg

foto (4).JPG

*Reklame* – Titel: Berømte dødsfald – Forfatter: Jørgen Lange Thomsen & Maria Helleberg – Forlag: FADLs forlag – Anmeldereksemplar fra FADLs forlag

★★★★☆

Berømte dødsfald af Jørgen Lange Thomsen og Maria Helleberg er en utrolig detaljeret og gennemført bog, som viser et utroligt overskud og et kæmpe stykke researcharbejde. Jeg var meget imponeret, da jeg læste bogen, for den er alsidig, viser en spændende historisk baggrund og sætter samtidig tankerne i gang, når man læser den.

Bogen er inddelt i 24 kapiteler samt en indledning og et register. Bogen fokuserer på særlige historiske personer og hvert kapitel fortæller om en berømt historisk persons død. Bogen går desuden kronologisk, så vi starter med Alexander den Store i 323 f.Kr. og slutter med Tove Ditlevsen i 1976. Der er desuden mange spændende personer, som diskuteres – lige fra historiske, kongelige eller adelige til politikere og forfattere, både fra Danmark, men også globale personligheder.

Jeg synes, at læsningen var god og utrolig overskuelig. Det bliver aldrig for svært eller tungt at læse stoffet, selvom der er en del historisk stof at komme efter. Hvert kapitel er overskueligt inddelt med historisk baggrund om vedkommendes liv, et afsnit med retsmedicinerens vurdering og også billeder. Hvert kapitel foregår således og det fungerer rigtig fint.

Det er læsning, som er utrolig lærerig, spændende og sætter tankerne i gang. Jeg kan varmt anbefale denne bog, hvis man ønsker at vide morbide ting om berømte dødsfald og få godt formidlet historisk stof til hjernen. Desuden er det en lækker og æstetisk bog, som er flot at se på, have i hånden og den er sat op, så det er nemt at følge med og liiiiige bladre en side mere.

One thought on “Berømte dødsfald af Jørgen Lange Thomsen & Maria Helleberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s