Fantastiske skabninger – kreativiteten bag filmen af Dermot Power

foto 1 (1)

*Reklame* – Titel: Fantastiske væsner og hvor de findes – kreativiteten bag filmen – Forfatter: Dermot Power – Forlag: HarperCollins – Anmeldereksemplar fra HarperCollins

★★★★☆

Fantastiske væsner og hvor de findes – kreativiteten bag filmen af Dermot Power er først og fremmest en FANTASTISK bog, hvis man er Harry Potter/Fantastiske skabninger-fan (og det er man jo) 😉 Bogen er professionelt formidlet, utrolig smuk i design og æstetisk lækker, og ufattelig detaljeret i emner. Man får i den grad dækket sit Fantastiske skabninger-behov, når man har vendt sidste side og det er meant to be for en hardcore fan.

Da jeg så filmede var jeg tryllebundet (*tøhø*) og derfor også glad, da jeg så den anden gang, fordi jeg begyndte at lægge mærke til mere end bare plot og karakterer. Tredje gang (ja, nørd – loud and proud!) begynder man for alvor at lægge mærke til stemning, bygninger og detaljer i filmen. Og derfor er denne bog perfekt, for den går endnu mere i detaljer, så det du måske missede, da du så filmen – det kan du se helt tæt på og i detaljer i denne bog.

Som titlen siger, så handler det om kreativiteten bag filmen, dvs. det scenografiske, steder, detaljer, kostumer, skabninger og meget meget mere. Bogen er opdelt i 6 kapitler: New York, Macusa, Newts kuffert, De fantastiske skabninger, Den blinde gris & Obscurusen. Hvert kapitel er ufattelig detaljeret og man imponeres gang på gang fra ide til tegning til design og videre til slutresultatet.

Det er smukt og fantastisk at være bag scenerne. Der er lagt et stort arbejde i at vække bogen til live – og det lykkes i den grad. Der er kræset for denne bog, både i udtryk og detaljer. Det sætter fantasien i gang, og bedst af alt: minderne.

foto 2 (1)foto 3 (1)

One thought on “Fantastiske skabninger – kreativiteten bag filmen af Dermot Power

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s