The Fault in Our Stars af John Green

foto (7)

Titel: The Fault in Our Stars – Forfatter: John Green – Forlag: Penguin Books

★★★☆☆

The Fault in Our Stars har været og er stadig en utrolig populær YA-roman blandt både læsere, forlag og litterære kredse indenfor YA-litteraturen. Og jeg kan lige så godt starte ud med at sige, at jeg ikke elskede denne roman. Det er næsten tabu at sige det, men jeg siger det LOUD AND PROUD. Så fantastisk var den altså bare ikke, men naturligvis var den god.

Den havde et godt flow med spændende dialoger, selvom jeg nogle gange tvivler på sproget og det faktum, at det tit er skrevet som en 17 årig ville formulere sig. Måske skulle jeg have læst den på dansk i stedet for? Måske var det dér, at det gik galt? Hvem ved?

Der er faktisk mange gode elementer i denne roman, hvor man stopper op og tænker over tingene eller bliver rørt eller bliver nødt til at bladre videre for at finde ud af, hvad der sker. Den har et godt tempo og er nem at følge med i, selvom der er visse ting, som irritererede mig i min læsning. Når den ellers er god og realistisk nede på jorden, så sker der noget, som gør, at det bliver ’over the top’ og det virker ikke realistisk. Måske er det bare mig, men jeg følte, at det virkede forceret og forhastet, f.eks. turen til Amsterdam eller kærligheden, som blomstrer fra 0 til 100 på ca. 3 sekund.

The Fault in Our Stars er en hård roman. Den handler om kræft og alle kender (desværre!) nogen, som enten har haft det eller haft det tæt på livet. Det er et tungt emne, men ufattelig vigtigt, at det behandles i litteraturen. Her er det rigtig fint at præsentere det i en ungdomsroman, men sick-lit bliver aldrig en tendens, som jeg kan elske. Selvom romanen er udført og formidlet godt, for sygdommen forskønnes ikke og det viser ofte den brutale realitet, at døden også er en del af livet. Sammen finder Hazel og Augustus ud af, at ikke alt kan være rosenrødt.

Alt i alt er det en fin roman, men ikke en, som jeg elskede. Jeg tror fejlen var, at folk desværre havde hypet den alt for meget inden min læsning. Men The Fault in Our Stars er helt sikkert én af de bedre romaner af John Green.

One thought on “The Fault in Our Stars af John Green

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s