Enhjørningens magi af Emil Blichfeldt

foto 1 (5).JPG

*Reklame for Calibat/anmeldereksemplar* – Titel: Enhjørningens magi – Forfatter: Emil Blichfeldt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★☆☆

Enhjørningens magi er skrevet af Emil Blichfeldt og illustreret af Lykke Bianca. Det er en rigtig imponerende flot bog med smukke illustrationer, som støtter godt op om fortællingen. Det handler om enhjørningen Uni, som er så smuk og har så smukt horn, som også kan helbrede. Den onde ridder vil hugge hendes horn af, så kongen kan blive helbredt, men det vil Uni selvfølgelig ikke have. Derfra begynder fortællingen for alvor. Uni møder drengen Snu og sammen starter en frygtelig færd og samtidig et eventyr med masser af tempo.

Enhjørningens magi er en god fortælling, særligt til højlæsning, og det var også en fornøjelse at læse den. Særligt de smukke illustrationer af Lykke Bianca var så imponerende og støtter utrolig godt op om fortællingen. Der er mange ting at opdage på papiret, mange ting at studere og man kan bruge meget tid på at kigge på illustrationerne.

Dog vil jeg sige, at jeg synes, at Enhjørningens magi nogle gange mangler et fokus. Der mangler ligesom en rød tråd. Jeg er vild med, at der er så meget med i historien på de knap 30 sider. Der er både enhjørninger, magi, et godt og blomstrende venskab, den klassiske kamp mellem godt og ondt, og samtidig en del paralleller at drage til eventyrgenren. Det er desværre som om fortællingen prøver på for meget på én gang, hvilket er ret ærgerligt, for det ER en rigtig god historie.

Jeg vil dog sige, at jeg i den grad nød at læse bogen. Det var ikke en fantastisk læseoplevelse, men slet ikke en dårlig én. Det er bare ikke en historie, som hænger helt fast nok. Men der er dog stadig utrolig mange gode ting i denne bog og jeg vil anbefale den til højtlæsning og til alle, der er fascinerede af enhjørninger. Det er en fin og smuk fortælling.

2 thoughts on “Enhjørningens magi af Emil Blichfeldt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s