Lygtemandens datter af Jette Kjær Petersen

foto (3)

*Reklame for EgoLibris/anmeldereksemplar* – Titel: Lygtemandens datter – Forfatter: Jette Kjær Petersen – Forlag: EgoLibris – Anmeldereksemplar fra EgoLibris

★★★☆☆

Lygtemandens datter af Jette Kjær Petersen er en rigtig fin roman om at vokse op, udvikle sig og få mere selvtillid – og at turde at indrømme, at man er god nok som man er. Vi introduceres til karakteren Calluna, som er skøn og nem at relatere til. Hun er ikke en perfekt pige, men en helt almindelig, som forsøger at finde sig selv, være nervøs over at starte på gymnasiet og samtidig konfrontere tabet af hendes forældre, som stadig (naturligvis) præger hende.

Calluna bor hos sin mormor i udkanten af Rold Skov og hendes mormor har altid fortalt hende, at skoven er forbudt at være i, fordi hendes mor forsvandt derude. Calluna har mange spørgsmål, som hun søger svar på, men mormoren er ikke klar til at fortælle om hvad der virkelig skete. Men en dag opdager Calluna, at hun har helt særlige evner og derfra begynder romanen virkelig at blomstre.

Minusset ved denne roman er, at der desværre er ufattelig mange fejl i, som nemt kunne være rettet ved et par ekstra korrekturrunder og det er meget ærgerligt, fordi fortællingen virkelig har potentiale. Læsningen var også gribende og jeg bladrede faktisk hurtigt sider, fordi det var hyggeligt, sjovt og spændende at læse om Calluna og indflydelsen af magiske væsener. Men når læsningen kører, så går læsningen desværre i god ved de grammatiske fejl.

Lygtemandens datter er en dansk roman, som giver mig Twilight og eventyr-vibes, selvom fortællingen er sin helt egen. Der er masser af tempo, en blændende kærlighedshistorie, karaktererne virker autentiske og ægte, og samtidig giver romanen et frisk pust til den danske fantasy-scene. Alt i alt var det en rigtig fin læseoplevelse, men som sagt havde en ekstra korrekturgang været rigtig godt.

One thought on “Lygtemandens datter af Jette Kjær Petersen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s