Vaniljens fødsel af Philipa Day

IMG_3595.jpg

*Reklame fra P.D./anmeldereksemplar* – Titel: Vaniljens Fødsel – Forfatter: Philipa Day – Forlag: P.D. – Anmeldereksemplar fra P.D. (e-bog)

★★★☆☆

Vaniljens Fødsel af Philipa Day er en utrolig flot debutroman. Jeg blev kontaktet af forfatteren og spurgt om jeg ville anmelde bogen. Jeg kendte intet til forfatteren og havde ingen forventninger, men da jeg begyndte læsningen, så var det tydeligt, at det ville blive en god læseoplevelse. Der er nemlig flere tematikker i romanen, som hurtigt fanger én.

Først og fremmest, så handler det om Sif, der aldrig har følt sig hjemme i Danmark. Hun føler sig ensom og stedløs, hvilket jeg kunne relatere utrolig meget til, da jeg læste denne roman. Sifs forældre forsvandt i junglen og hun blev fundet år senere af et stammefolk, hvilket allerede er utrolig spændende fra begyndelsen af romanen. Der er noget, der hiver i hende – og væk fra Danmark, som er et rigtig fint element at bidrage med til en roman.

Derudover er der masser af spænding, en blomstrende kærlighedshistorie, action og ”en klump oppe i halsen”-følelse, når man læser denne roman. Sproget er samtidig detaljeret og skarpt, og man føler ikke, at man læser en debutroman. Det er rigtig godt sprogligt, både ift. karakterbeskrivelse, indlevelsesevne og sans for detaljer og beskrivelser igennem hele romanen.

Sif kommer hurtigt ud på en rejse, som tager hende langt væk fra Danmark og som en klassisk dannelsesrejse vil hun både gennemgå gode ting, men også forhindringer på hendes vej. Det er hæsblæsende, actionpacked, men der er samtidig også plads til karakterudvikling og sanselige, lækre beskrivelser. Spørgsmålet er om hun finder sig selv, men det er spændende at følge hendes udvikling.

Jeg har netop opdaget, at der er en 2’er på vej. Den hedder Forvandlingen og jeg glæder mig virkelig til at læse videre!

One thought on “Vaniljens fødsel af Philipa Day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s