Den forkerte vej af Michael Dyst

foto (7).JPG

*Reklame for Copenhagen Storytellers/anmeldereksemplar* – Titel: Den forkerte vej – Forfatter: Michael Dyst – Forlag: Copenhagen Storytellers – Anmeldereksemplar fra Copenhagen Storytellers

★★☆☆☆

Åh, denne anmeldelse bliver altså lidt svært at skrive, for Den forkerte vej af Michael Dyst var desværre ikke lige bogen for mig. Jeg er generelt glad for både at læse digtsamlinger og tænke over dem, men denne her faldt ikke i min smag, hvilket jeg ærgrer mig sådan over, fordi jeg synes, at Michael Dyst er utrolig dygtig.

Først og fremmest, så er der ingen finger at sætte ved forfatterens sproglige flair, for Michael Dyst har fuldstændig styr på både billedsprog, metaforer, symboler og stemningsbeskrivelser, som gør det utrolig nemt at læse det skrevne og samtidig forstå det. I denne digtsamling handler det om at bryde med normen og tage en anden vej end hvad man måske burde. Det er en vej, som er svær, hård og præget af konflikter og eksistentielle tvivl. Derfor reflekteres stemningerne af dette. Det er en hård og anelse deprimerende læsning, som man tydeligt mærker på egen krop.

Samtidig er der ikke noget filter på sproget. Det er ofte fyldt med beskrivelser af det uperfekte og det grimme, hvilket jeg virkelig tager hatten af for, for det er ikke mange, som kan skrive det så rammende som Michael Dyst. Det er en trist oplevelse at læse denne digtsamling, men det er samtidig også en vigtig digtsamling, for livet er skam ikke perfekt – og det viser de mange digte heri.

Dog er denne digtsamling for dyster for mig. Jeg kan sagtens rose sproget, tanken bag digtsamlingen og selve formidlingen, MEN (og ja, nu kommer det svære ’men’) det var bare ikke en bog for mig. Jeg er helt med på læsning, som ikke er lykkelig eller et glansbillede, men det var for mørkt for mig at læse denne. Men alt i alt en fin læseoplevelse.

One thought on “Den forkerte vej af Michael Dyst

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s