Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt & Ane Gudrun

IMG_3990.jpg

*Reklame for Calibat/anmeldereksemplar* – Titel: Sådan bliver du en tjekket zombie – Forfatter: Thomas Arnt & Ane Gudrun – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★★☆

Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt og Ane Gudrun er en gennemført udgivelse. Det er virkelig en sej debut af Thomas Arnt. Det er så fedt at kunne følge med fra starten af Thomas Arnts forfatterskab, tankerne og drømmene om at skrive, og så til nu, hvor det (selvfølgelig!) ender med en udgivelse. Det er bare så fedt!

Derudover er der jo ikke en finger at sætte på udgivelsen. Thomas Arnts tone, humor gemt bag linjerne og den originale idé med must-haves og how-to-zombie fungerer til fulde. Sammen med Ane Gudruns streg og illustrationerne går det hele op i en højere enhed, som gør, at læsningen ganske enkelt bliver en fornøjelse. Man læser og mores undervejs, samtidig med at man bliver nødt til at stoppe op og nærstudere illustrationerne. Selvom de er klamme (for det er jo zombier), så fanger Ane Gudrun simpelthen essensen af det. Jeg er vild med hendes streg og synes, at der gemmer sig utrolig meget bag egentlig enkle illustrationer. Hende skal vi også holde øje med! Der er masser af potentiale at komme efter.

Men tilbage til udgivelsen – bogen er nemt opbygget. Det handler sådan set bare om hvordan man kan blive en tjekket zombie. Ikke andet? tænker du, men vent du bare lidt, for der er så meget at komme efter. Det er en morsom læsning, hvor der desuden er tænkt over hver detalje, så der er til enhver smag og en masse emner dækkes. Det er som sådan ikke en historie med et plot, men snarere en how-to-guide, men selvom nogen nu tænker, at det kunne blive opremsende og måske kedeligt, så gør det dét aldrig på noget tidspunkt i løbet af læsningen.

Jeg er sikker på, at både piger og drenge vil more sig og hygge sig med denne bog. Der er kant og en nerve på spil, og det er bestemt en anderledes børnebog til markedet, men dette er kun en fordel. Den bryder med det velkendte og sætter tankerne i gang, og forhåbentlig også dialogen blandt børn, for hvilken zombie er nu den mest tjekkede?

Overlegen debut fra Thomas Arnt! Jeg holder øje fra sidelinjen og venter spændt på næste udgivelse.

2 thoughts on “Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt & Ane Gudrun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s