Facaderenoveret af Helle Bengtsson

foto (9).JPG

*Reklame* – Titel: Facaderenoveret – Forfatter: Helle Bengtsson – Forlag: Mellemgaard – Anmeldereksemplar fra Mellemgaard

★★☆☆☆

Facaderenoveret af Helle Bengtsson er en digtsamling, som rummer mange tematikker, både kærlighed, paforhold, venskab, spørgsmålet om lykken og samtidig hvor flygtig den er. Det er en digtsamling, som sætter tankerne i gang og alle kan relatere til de universelle emner, som præsenteres og diskuteres på poetisk vis.

Det er digte, som blander hverdagslivet med de store eksistentielle spørgsmål – om hvor man er, hvor man er på vej hen eller snarere, hvor man ønsker at ende. Der er mange følelser på spil og her veksles mellem glæde, sorg, frustration og samtidig er det store spørgsmål om lykken, som påvirker digtsamlingen mest.

For hvornår er man egentlig lykkelig? Hvad kan skabe lykke? Er lykken betinget af kærlighed, venskab eller succes på jobbet? Helle Bengtsson formår at præsentere en masse emner i en ellers kompakt digtsamling på omkring 100 sider.

Jeg synes, at læsningen var fin og jeg forstod tanken bag digtsamlingen, men desværre må jeg indrømme, at jeg synes, at tanken bag de mange fine og tankevækkende emner er bedre end selve formidlingen. Det er svært at skrive digte og desværre bliver sproget for hverdagsagtigt og ikke-poetisk for mig med en anelse for mange klicheer.

Men alt i alt en fin digtsamling, som sætter tankerne i gang om alle de ting, som det almindelige mennesker kæmper med i løbet af hele livet.

One thought on “Facaderenoveret af Helle Bengtsson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s