New Moon (Twilight #2) af Stephenie Meyer

foto (2).JPG

Titel: New Moon (Twilight #2) – Forfatter: Stephenie Meyer – Forlag: Carlsen

★★★★★

Det er ingen hemmelighed, at jeg var utrolig begejstret for den første Twilight-bog og derfor kastede jeg mig straks over New Moon. Selvom jeg nød at læse den hele vejen igennem, så led jeg også samtidig. Det gjorde ondt at læse, for den fanger essensen af at være ulykkeligt forelsket og føle sig halv, fordi ens elskede er væk.

Der er flere steder i romanen, hvor jeg følte en mavepuster eller en klump i halsen, fordi det er så tydeligt at føle Bellas smerte. Og det var faktisk dét, som gjorde fortællingen så god. Det var prikken over i’et, som gjorde det til en fantastisk læseoplevelse.

I denne roman følger vi Bella efter det voldsomme angreb og hvordan hun forsøger at komme videre fra det. Dette er ført til, at Edward beslutter sig for at forlade Bella i håb om at hun vil få et liv uden fare og frygt, selvom han ikke er en del af det. Det knuser naturligvis Bellas hjerte. Eksemplet, som perfekt indkapsler Bellas hjertesorg er stykket i romanen, hvor der på hver sin side nævnes:
August
September
Oktober
November
…. Her er det er tydeligt at månederne passerer og Bellas hjertesorg vokser sig større. Hun får det endda værre.

Desuden er der jo også en love-trekant, som ikke skal forglemmes. Det bliver pludselig svært for Bella og også læseren at vælge mellem Edward og Jacob – hvem vælger DU?

Generelt er denne roman lige så fængende som 1’eren. Sproget er godt, plottet er medrivende og vi kommer ind under huden på karaktererne, selvom Edward savnes en hel del i denne roman. Hans manglende tilstedeværelse sætter en effekt på læsningen. Og igen, mindes jeg skønne Forks og La Push, og følelsen af at være ulykkeligt forelsket. Det kan Meyer i den grad bringe ind i læsningen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s