Forfatter-interview #113 Thomas Arnt

Skærmbillede 2018-07-26 kl. 16.48.18.png
Foto: Thomas Arnt

Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste?

1. Da jeg var 15 år gammel (vi taler 1990erne) sendte jeg mit første manuskript ind til et forlag. Jeg fik en fin mail tilbage, hvor der stod at jeg nok skulle øve mig lidt mere. Det gjorde jeg så i 20 år, før jeg sendte et nytmanuskript ind igen.
2. Jeg har set filmen Braveheart over 30 gange.
3. Da jeg gik ud af gymnasiet var jeg meget i tvivl om jeg skulle starte på pædagogseminariet eller bibliotekaruddannelsen. I virkeligheden ville jeg helst være rockmusiker.
Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?
Faktisk var det en drøm jeg lagde på hylden i mange år, da jeg i de sene teenageår opdagede musikken. Fra jeg var 17-18 år til jeg var i starten af 30erne, så var min helt store hobby at spille musik. Jeg har spillet alt fra politisk punk i Holbæk Ungdomshus til at optræde som Elvis Presley til et kobberbryllup. Så blev jeg skilt og stoppede også med at spille musik, for at få helt ro på livet. Pludselig havde jeg en masse alenetid, og jeg er virkelig dårlig til at kede mig. Så begyndte jeg at skrive nogle af mine ideer ned, som jeg havde gemt væk. I starten var det mest for mig selv, men ret hurtigt kom forfatterdrømmen tilbage.
Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?
I mine forældres kælder er der vist nogle gamle stilhæfter fra min folkeskoletid, som indeholder mine første historier. Da jeg var 10-11 år gammel begyndte jeg at spille rollespil (Advanced Dungeons & Dragons), og så forelskede jeg mig hovedkuls i fantasygenren. I starten var mine skriverier vist ret meget et rip off af bogserien Dragonlance, hvor orker er onde, elver er smukke og dværge er nogen der brokker sig.
Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)
Jeg ved ikke om jeg er blevet opdaget af nogen, men jeg har været ret god til at gøre opmærksom på mig selv fra starten af. På diverse sociale medier har jeg luret tricks af fra etablerede, danske forfattere, og nogen af dem har været utrolig søde til at give mig råd med på vejen. Et godt netværk er guld værd i den her branche. Det var f.eks. via instagram at jeg kom i kontakt med Ane Gudrun, som har illustreret ‘Sådan bliver du en tjekket zombie’.
Selvfølgelig var der ikke bid i første hug, da jeg sendte et manuskript ind til et forlag. Så var det bare tilbage til tasterne og ændre eller skrive nyt. I sommeren 2017 fik jeg en kontrakt med onlineportalen Elixum (tidligere Lær & Lev), som i januar 2018 udgav min første e-bog på deres side.
Gennem føromtalte netværk kom jeg i kontakt med Emil Blichfeldt fra forlaget Calibat. Jeg var i forvejen vild med hans Jonny Nekrotic-serien, og Calibats stil passede godt til mine ideer. Heldigvis var Emil klar på at give mig en chance, og nu har vi i virkelig fint samarbejde om flere udgivelser.
Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?
Lige nu har jeg ‘Sille og den magiske madpakke’ ude på Elixums hjemmeside, og d.1.8. udkom ‘Sådan bliver du en tjekket zombie’ på Calibat. Den har fået en vældig fin lektørudtalelse og flere biblioteker har allerede bestilt den hjem, så det er en fremragende start på min forfatterkarriere.
Derudover er jeg lige blevet færdig med at redigere to børnebøger mere, som er en mini-serie der hedder Zombier vs. Troldmænd.
Jeg har flere færdigskrevet bøger liggende på min computer, som jeg skal have gjort noget ved i 2019. Bl.a. en YA roman, som er noget helt andet end mine børnebøger.
Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?
‘Sådan bliver du en tjekket zombie’ er ikke en historie, men mere en slags fagbog af art. I stedet for “bare” at lave en fagbog med en masse fakta om zombier, har jeg skrevet den TIL zombierne. Man kan kalde det en selvhjælpsguide til zombier. Jeg kan godt lide at vende tingene lidt på hovedet. Ideen opstod en dag jeg gik og talte med min søn om zombier mon havde strømper på. Det var en tanke jeg ikke kunne slippe, og da jeg kom hjem begyndte jeg at brainstorme på en modeguide til zombier. Fra starten af havde jeg Ane Gudrun med ind over, da vi havde talt om at lave et projekt sammen. Da vi fik Calibat med på konceptet, så udvidede vi ideen til at handle om en hel masse andet end bare zombiernes tøj.
Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)
Jeg læser virkelig mange tegneserier. Især Fantomet og Conan The Barbarian, og det kan man nok især mærke på deto  bøger der hedder Zombier vs. troldmænd. Der er fart over feltet, action, magi og ikke alt for meget i føleafdelingen. Derudover jeg er som sagt glad for bogserien Dragonlance, som jo er meget oldschool fantasy med det gode mod onde.
Når jeg skriver, så er det næsten altid med musik i ørene. Da jeg skrev min YA roman, var det med indie-pop i hørebøfferne, men ofte er det faktisk heavy metal og hård rock der brager løs, når jeg er på tasterne.
Dennis Jürgensen plejer jeg også altid at nævne. Uden hans historier fra 80erne og start 90erne, så havde jeg nok ikke haft samme forhold til bøger.
Derudover må jeg nævne min kæreste, som også er forfatter. Når vi er ude at gå tur sammen, så sker det ofte vi brainstorme små historier. Det kan f.eks. være hvis vi lige har set en pudsig hændelse. Vi har f.eks. lige været på ferie ved et slot, hvor der dukkede mange sjove ideer op. Det kan godt stikke lidt af for os en gang imellem.
Hvad er dit budskab med din bog?
Ikke noget.
Ej, det er ikke helt rigtigt, men jeg går meget sjældent op i moraler og pointer når jeg skriver. Jeg elsker at underholde og få folk til at grine og glemme hverdagen. Bogen er dog lidt en kommentar til at der i dag er en guide til snart alt, så hvorfor skal der ikke også være en for zombier. Jeg ved at flere der har læst den, siger at den kan bruges til at tale om døden og uhyggelige ting på en anden og mere hyggelig måde.
Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?
Når jeg sidder og glor ned i min telefon, så er jeg lidt af en zombie. Det gør jeg alt for tit.
Hvad læser du lige nu?
Jeg har siddet med næsen i skærmen det sidste halve år for at redigere mine egne bøger, så det er ikke meget jeg har læst. Det er blevet til en del halve bøger, hvor jeg har kastet håndklædet i ringen grundet manglende fokus eller den her dræbende varme vi har haft i sommer. Jeg fik dog hørt hele bog et af Game of thrones som lydbog på dansk, og var stærkt imponeret over alle detaljerne George R.R. Martin forstår at balancere rundt. Lydbøger er noget relativt nyt for mig, men det har fungeret fint når jeg har kørt bil alene.
Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre:
Niels E. Nielsen – To sole stod op.
Det er muligvis den bedste dystopiske roman jeg har læst i mit liv. Den er på ingen måde sjov, men en grum historie om en soldat der vandrer hjem gennem et hærget europa efter en altødelæggende atomkrig, hvor der er ingen vinder. Generelt er jeg ret vild med Niels E. Nielsen, som er en lidt overset dansk sci-fi-forfatter. Sproget er lidt dateret.
Terry Prachet – Colour of magic.
Verdens sjoveste fantasybog. Den er både en hyldest og en parodi til hele genren, samtidig med at den er sit helt eget univers.
Thomas Hedemann – Sortblod
Dansk fantasy med action, magi og mystisk præstekult. Lidt svært at skaffe.
Hvornår kommer din næste bog?

Vi arbejder på at få Zombier vs. Troldmænd serien klar til en udgivelse på Bogforum i år. Det er en bogserie i to bøger, som blander fantasy med horror for børn. Fuld knald på eventyret.

Links:
https://www.thomasarnt.dk
https://www.facebook.com/Thomasarntforfatter/
https://www.instagram.com/thomasarnt/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s