Afsløring (Mørkt stof #2) af Teri Terry

IMG_3982.jpg

*Reklame for Forlaget Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Afsløring (Mørkt stof #2) – Forfatter: Teri Terry – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★★

Afsløring (Mørkt stof #2) af Teri Terry var en bog, som jeg havde ventet længe på. Det var lige før, at jeg havde gang i min egen nedtælling (pun til bog 1, lålål… jeg finder selv ud). Anyways, så havde jeg virkelig glædet mig til at læse denne her. Jeg gav den første bog i serien 5 stjerner og jeg var overvældet, taknemmelig og begejstret for serien. Det var en ægte pageturner og læsningen gik hurtigere end jeg havde håbet, for hvor ville jeg gerne have læst videre i serien med det samme. Det er en helt igennem gennemført og nervepirrende serie, som nu har fået et plads i mit hjerte. Nu kan du sikkert fornemme, at jeg havde utrolig høje forventninger til bog 2, og sådan er altid farligt, men ikke denne gang.

Teri Terry fører læseren let igennem plottet, åbner op for mere og man bladrer sider i flæng, for hold nu op, hvor er det en fed, intens og spændende læsning. Det var (ironisk) så trygt og dejligt at være tilbage i denne virushærgede verden, hvor Shay, Kai og Callie stadig forsøger at navigere og finde løsningen på det hele. I begyndelsen er de splittet op og det giver læseren en stemning, der er fyldt med forvirring og afmagt, for det var bedre, da de holdt sammen. Det bliver i den grad en kamp mellem det gode og det onde. Systemets magt ses tydeligere, og de tre hovedpersoner må være diskrete og tænke langsigtet, for ikke at blive indhyllet i systemets brutalitet.

I løbet af Afsløring får vi lidt flere svar ift. den forrige bog. Vi introduceres også til nye karakterer og selvom der sker ændringer, så holder fundamentet stadig i den grad. Det er spændende at se, at historien stadig er den samme, men der sker dog nogle ændringer, f.eks. i handlingen, karaktererne og hvordan de opfatter sig selv, og deres udvikling. Det er interessant, hvordan man sammen med læseren bevæger sig en hel del rundt geografisk. Man følger i deres skridt – som om man gik ved siden af dem. Derfor bliver det så intenst, specielt og nærværende at være en del af. Jeg føler, at jeg kender disse karakterer så godt nu, og jeg kan endnu ikke give slip på dem.

Nu har jeg dog et problem, for jeg kan slet ikke se, hvordan jeg skal kunne overleve uden denne serie. Godt, at der går lidt tid, inden bind 3 kommer. Der er dog ingen tvivl om, at Teri Terry er en fænomenal forfatter, som ligger højt på min liste. Denne serie kunne være blevet fyldt med klicheer eller mindende om noget, som vi har hørt om før, men forfatteren formår at bryde med emnet og tilføjer desuden en hel masse nyt til læsningen. Det er virkelig god læsning og der er brugt så meget arbejde på udvikling af historien, plot, karakterer og stemning. Der er kræset om det hele og det ses helt tydeligt. Læsningen er suveræn og det gør det ekstra nervepirrende at bladre videre. Der er stadig en kæmpe nerve på spil og forfatteren har fuldstændig styr på det hele.

One thought on “Afsløring (Mørkt stof #2) af Teri Terry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s