Fortæl mig tre ting af Julie Buxbaum

IMG_3541.jpg

*Reklame for Turbine/anmeldereksemplar* – Titel: Fortæl mig tre ting – Forfatter: Julie Buxbaum – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★★★★

Fortæl mig tre ting af Julie Buxbaum er en af de bedste bøger, jeg har læst i år. Hold nu kæft, hvor var den god. Jeg vidste ikke, at jeg havde manglet den i mit liv, men det havde jeg i den grad. Da jeg færdiggjorde min læsning, havde jeg lyst til at starte forfra. Den havde bare det særlige ekstra, som gjorde, at jeg forelskede mig hovedkulds i den.

Vi følger underdog’en/outsideren Jessie, som skal starte på en ny highschool. Hun har mistet sin mor, faderen har fundet en ny kæreste og hun savner sine venner, da de er flyttet langt væk fra alt det, hun kendte til. Det er pænt sagt ikke nemt for Jessie, og hun ved ikke hvad hun skal gøre af sig selv. En af de første dage får hun en email fra en, der kalder sig Somebody/Nobody (SN). Han vil hjælpe hende med at navigere i highschool-junglen. Hun ved ikke hvad hun skal tro, men hun har brug for en at snakke med, så hun svarer SN. Herfra begynder historien for alvor.

Fortæl mig tre ting er YA, når det er bedst. Det er en fantastisk historie med en skøn hovedperson, som man enten er i forelsket i eller har lyst til er ens bedste veninde. Jessie var skøn – hvorfor er hun ægte? Desuden er romanen virkelig godt skrevet. Alle karakterer er relaterbare, virker ægte og alle har en god grund til at få en plads i plottet. Ingen virker forcerede eller påtagede. Der er mange tematikker på spil, blandt andet udvikling, identitet, kærlighed, venskab, tab og sorg. Julie Buxbaum formår dog at junglere alle disse emner og det gør hun på fineste vis. Det er en cocktail af identitetskrise blandet sammen med kærlighed, venskab og alt det vigtige, der sætter tankerne i gang.

Derudover er historien bare sød. Flere gange er den på nippet til at blive kliche-agtig eller too sweet, men det sker aldrig. Forfatteren formår at ramme essensen af både plot, karakterer og tematikker. Desuden er sproget godt, levende og humoristisk. Der er varme og sjæl at hente mellem linjerne, og derfor er denne roman så god. Jeg vil ikke røbe mere, for du skal selv lade romanen vise sig for dig. Du vil ikke fortryde denne læsning!

Apropos, jeg må smutte nu, for jeg skal læse den igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s