Før og efter Selma af Camilla Wandahl

img_4599.jpg

*Reklame for Høst & Søn/anmeldereksemplar* – Titel: Før og efter Selma – Forfatter: Camilla Wandahl – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★★☆

”You shouldn’t judge a book by its cover,” men da jeg så forsiden til Før og efter Selma for første gang, så havde jeg på fornemmelsen, at det var en bog lige for mig. Og det var den!

Selvom det er en relativt kort bog på 115 sider, så gør den i den grad indtryk. Laura har det svært og føler ikke, at hun har nogen at snakke med. Der var en veninde, som hun var tæt med, men noget ændrede sig … og så er der det dér med Lauras mor. Selma er den eneste, der helt forstår det. Selma og Laura har et helt særligt venskab, som er præget af småtyverier, at gå lige til grænsen, en unik magtbalance og sex. De har begge dæmoner at slås med, og forstår hinanden på en helt særlig måde.

Dog er det ikke altid på den gode måde. Igennem læsningen kryber man sig ofte, fordi Selma virkelig er led ved Laura. Man forstår ikke hvorfor Laura fortsat drages af hende, men jo længere man kommer i læsningen, jo mere giver det mening. Vi følger deres venskab på godt og ondt, samtidig med en kedelig tilværelse med skole, druk på stranden og intime stunder mellem de to veninder.

Jeg vil ikke sige, at jeg nød at læse denne bog, for det er hård læsning. Der er som sagt en hel særlig magtbalance og flere gange, hvor man får lyst til at give Laura et kæmpe kram – og hvor man ville ønske, at hun ville stræbe efter mere. Det er hudløs ærlig og brutal læsning, men én af de allervigtigste, og jeg er meget glad for, at jeg læste denne bog.

Camilla Wandahl har sproget i sin magt og gør det så legende let. Ord, sætninger, stemninger og karakterbeskrivelser kryber ind under huden på læseren, og det er så nemt at forstå og rumme plottet. Jeg er imponeret over hvor mange tematikker, følelser og situationer, som forfatteren har formået at koge ned på 115 sider.

Før og efter Selma er en vigtig bog om venskab, at kunne sige fra, kende sine egne grænser og finde ud af hvad man for alvor drømmer om og stræber efter. Der er en helt særlig stedløshed og tomhed, som giver én en mavepuster, men samtidig kan man heller ikke lade være med at læse videre.

One thought on “Før og efter Selma af Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s