Skildpadden der ville bestige Mount Everest af Line Leonhardt

IMG_4635.jpg

*Reklame for Calibat/anmeldereksemplar* – Titel: Skildpadden der ville bestige Mount Everest – Forfatter: Line Leonhardt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★★☆

Jeg nyder altid at læse bøger af Line Leonhardt. Hvad end det er børnebøger eller YA, har hun altid fuldstændig styr på det og guider læseren gennem en unik og stærkt fortalt historie. Skildpadden der ville bestige Mount Everest var ingen undtagelse. Den var bare SÅ god. Jeg vil faktisk rigtig gerne høre, hvad du synes om bogen. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule rørt.

Historien er simpel. Sebastians bedstefar dør og han nåede aldrig at bestige Mount Everest, så lille Sebastian skildpadde beslutter sig for at gøre det. Han vil gøre sin bedstefar stolt – allerede her, det er altså sødt. Han tager hjemmefra og begynder sin rejse. Det bliver koldere og koldere, jo længere han når op. Han møder forskellige dyr på vejen, store og små, hjælpsomme og farlige, og flere af dem tror ikke på, at han kan klare det. Sebastian tvinger sig selv videre, uanset om det er koldt eller hårdt for ham.

Selvom det er en god og underholdende historie, som sagtens kan læses for historien alene, så ligger der et smukt budskab bag fortællingen, og det er det, der gør den ekstra god. Støttet op af de fantastiske og levende illustrationer af Thomas Hjorthaab, så går det hele op i en højere enhed.

Det her er børnebøger, når det er bedst. Du må ikke snyde dig selv for denne skønne læseoplevelse. Både børn, unge og sågar voksne kan få glæde af den smukke fortælling, som handler om at tro på sig selv, at stræbe efter det, som man drømmer om, og ikke give op, når det er allersværest. Budskabet står så smukt skrevet mellem linjerne og samtidig er historien formidlet godt til målgruppen.

Advertisements

One thought on “Skildpadden der ville bestige Mount Everest af Line Leonhardt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s