Mission feriekys (Magnolia-serien) af Sandra Schwartz

IMG_4610.jpg

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Mission feriekys (Magnolia-serien) – Forfatter: Sandra Schwartz – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Mission feriekys (Magnolia-serien) af Sandra Schwartz var seriøst en alletiders bog. Jeg var vild med den som i VILD med den. Bogen handler om Siri, der skal på ferie med sin irriterende familie. Hun ville egentlig hellere have været til fest hos lækre Valde, men de andre ville absolut på ferie. For at kunne overleve ferien, så opfinder hun sin helt egen tophemmelige mission: Mission feriekys. Som Siri selv siger: ”betyder dedt farvel til nørde−Siri og goddag til lækre−Siri.” Allerede på flyet starter historien, hvor hun møder Mr. Hot og hans nørdede bror. Derfra går det for alvor løs.

Først og fremmest er historien utrolig godt skrevet. Det er det, som jeg allerbedst kan lide ved. Sandra Schwartz har virkelig styr på det, både ift. målgruppe, dialoger, Siris indre monologer og den underlæggende humor, som fylder mellem linjerne. Historien handler som sagt om enkel ting og en almindelig hverdag med at gå i skole og i dette tilfælde en familieferie, hvor alt synes at gå lidt galt og blive lidt pinligt for Siri. Med Sandra Schwartz’ skarpe sprog, så bliver enhver lille ting humoristisk og karikeret på den helt rigtige måde. Flere gange måtte jeg fnise højlydt eller dø lidt af grin over alt det, som Siri oplever.

Desuden er jeg vild med selve formatet af bogen. Der er lister, små tegninger og Siris egne kommentarer til sig selv, særligt ift. udviklingen af hendes tophemmelige mission. Meget af det er kun humoristisk, men kan i den grad relateres til. Dette grafiske udtryk (udover det almindelige plot) fungerer utrolig godt, gør læsningen lettere for målgruppen, og samtidig bryder det og præsenterer noget nyt. Dejligt, at der er plads til fornyelse i det grafiske udtryk.

Alt i alt er Mission feriekys (Magnolia-serien) en rigtig god serie, som passer perfekt til målgruppen 10-13 år. Der er genkendelige situationer, dialoger og karakterer, som enhver pige vil elske. Jeg kan varmt anbefale denne serie og jeg glæder mig allerede til, at næste bog udkommer.

One thought on “Mission feriekys (Magnolia-serien) af Sandra Schwartz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s