Forfatter-interview #116 Charlotte Fischer

Charlotte Fischer.jpg

Foto: Michael Thomas

OMKRING ROMANEN Sjælevandrer #1

Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste

Jeg er selvlært maler.

Jeg har besteget et bjerg.

Jeg har ikke læst en skønlitterær bog siden jeg var teenager.

Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?

Jeg har altid haft en vild fantasi og forsvandt ofte ind i dagdrømme som barn.

Det var altid meget visuelle fantasier hvor jeg kunne opstille scenarier og se hele universer. Personerne var levende og detaljerede. Jeg skrev små historier i en notesbog som aldrig blev færdige. Især var der en historie om en høj, muskuløs kriger med gyldent hår. Måske var det Cawi der huserede allerede dengang.

 

Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?

Jeg skrev Sjælevandrer- Diali i sommeren 2015. Første udkast var færdigt efter tre måneder. Det startede med at jeg drømte en scene fra bogen. Da jeg vågnede stod alting klart, selv ned til mindste detalje. Siden da tog karaktererne lynhurtigt form. Det var som om nogen havde åbnet en dør i mit hoved. Jeg kunne tydeligt se deres omgivelser og den verden de levede i. Jeg havde historien liggende længe, uden at bestemme mig for hvad der skulle ske med den.

 

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)

Da jeg besluttede mig for at sende manus til Facet, vendte de tilbage efter en uge med den fede nyhed at de gerne ville udgive hele den planlagte Sjælevandrer serie.

Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?

Diali er min debutroman.

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?

Jeg valgte ikke selv Sjælevandrers personer, jeg tror de valgte mig. Jeg har aldrig sat mig ned og ”fundet på” og plottet. Personerne har fortalt deres historier til mig på alle tider af døgnet. Cawi var den første der præsenterede sig for mig og meget hurtigt dukkede Dahlia op i hans selskab. Det hele er kommet i små bidder og jeg har sat det komplekse puslespil sammen.

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

Jeg bliver inspireret af dufte, farver, fornemmelser og menneskers vidunderlige skævheder; fregner, ar, tatoveringer, en haltende gang, en stammen, skæve tænder eller en fantastisk latter. Jeg har altid været meget visuel og arvet et talent for at male. For mig går skrivningen og maleriet hånd i hånd. Hvis jeg ser et maleri jeg føler mig draget af, kan jeg se på det igen og igen. Jeg forestiller mig alt der er gået forud det øjeblik maleriet udtrykker.

 

Hvad er dit budskab med din bog?

Hvornår er man et dårligt eller et godt menneske? Hvor mange gode egenskaber skal der til for at opveje de dårlige? Mennesker formes af det miljø de omgives af og den forandring de gennemgår af livet og dødens påvirkninger. Læserne skulle have den fulde oplevelse af karaktererne, så de er ikke perfekte personer som ”har ben i næsen og redder hele verden”. De repræsenterer både menneskets mørke, men uundgåelige, sider som egoisme, jalousi og aggression men også den ubeskrivelige måde at elske uselvisk og sanse hinanden intenst uden ord.

Sjælevandrer har mange ting på sinde. Den giver et glimt af en mulig fremtid, hvor klimaet er en trussel. Samtidig åbner den op for spørgsmålet om der findes noget mellem liv og død. Om der er personer med overnaturlige evner eller om det hele er skæbnens tilfældigheder.

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?

Cawi er alt jeg ikke er, men alt det jeg føler mig draget mod. Jeg beundrer hans eventyrlyst og evne til at lede og overleve. Han er til tider usympatisk og aggressiv, men har et hjerte af guld og vil gå i døden for dem han elsker. Jeg identificerer mig meget mere med Dahlias utålmodige, barnligt argumenterende temperament. Hendes følsomme sind og behovet for tryghed. Hun er egoistisk og naiv, men det gør hende ikke til et dårligt menneske.

 

Hvad læser du lige nu?

Desværre ikke nogen.

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre

-The Picture of Dorian Gray er en af mine absolutte favoritter. Jeg elsker historien om Dorian der sælger sin sjæl til djævlen for evig ungdom og skønhed, men ender med at finde elendighed og pinsel.

-Ulvehunden af Jack London. Jeg er fascineret af den rå og barske natur som livet i Yukons sene 1800-tal byder på. Det smukkeste ved fortællingen er at man oplever den gennem et dyrs synsvinkel.

-The perfume – the story of a killer. En mand hvis lugtesans er overnaturlig fin besættes af ideen om at dufte en kvindes sjæl og vier sit liv til at finde duften. Ideen er fantastisk!

Links til forfatteren:
Hjemmeside
Facebook: @charlottefischerforfatter
Instagram: @charlottefischerforfatter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s