Mowgli af Sarah Engell & Cato Thau-Jensen

IMG_5007.jpg

*Reklame for Carlsen/anmeldereksemplar* – Titel: Mowgli – Forfatter: Sarah Engell & Cato Thau-Jensen – Forlag: Carlsen – Anmeldereksemplar fra Carlsen

★★★☆☆

Mowgli er skrevet af Sarah Engell og illustreret af Cato Thau-Jensen. Denne bog er en del af Carlsens nyeste billednoveller, som er skrevet i øjenhøjde til unge. De er korte og støttes af fantastiske illustrationer.

Historien handler om en pige, der lever bag låst dør. Hun bor i mørket og har aldrig set hverken himlen, solen eller stjernerne. Hun er dog ikke helt alene, for hendes mor er der også. Hun er hurtig, stærk, modig og kravler langs panelerne. Jeg synes bestemt, at denne historie er godt skrevet.

Sarah Engells sprog er stærkt, der er sans for detaljerne og der ligger så meget gemt mellem linjerne, og det er jeg virkelig imponeret over. Der er nogle flotte og sanselige beskrivelser, som får én til at gyse og det rammer lige, hvor det skal. Sproget er på en måde ganske enkelt, men rummer en dybde, som fanger læseren yderligere. Derudover skal illustratoren lige nævnes, for Cato Thau-Jensen er virkelig dygtig. Det er helt vildt imponerende at læse denne historie, samtidig med at de fantastiske billeder sætter endnu flere tanker i gang.

Dog synes jeg personligt, at nogle få ting virker lidt uklare, hvilket er rigtig ærgerligt. Er der håb for pigen? Er det hele sort-hvidt eller kan hun komme videre fra, hvor hun er? Jeg forventer naturligvis heller ikke et plot, hvor alt er skåret ud i pap, men nogle ting blev desværre forvirrende i min læsning. Men måske gemmer der sig så mange finurligheder og symbolik i sproget, at jeg bliver nødt til at genlæse historien for at få det hele med. Måske vil jeg da se det på en anden måde og det vil give mere mening. Jeg læser den gerne igen.

One thought on “Mowgli af Sarah Engell & Cato Thau-Jensen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s