Ravnenes Hvisken #3 af Malene Sølvsten

IMG_4632

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Ravnenes Hvisken #3 – Forfatter: Malene Sølvsten – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Det var underligt at starte læsningen af denne her og samtidig vide, at det er den sidste bog i serien. Dog var jeg virkelig spændt på at læse afslutningen på dette episke eventyr, så jeg gik straks i gang. Jeg er stor fan af Malene Sølvsten og jeg er (blandt mange andre) utrolig glad for, at hun i sin tid blev udgivet. Det er helt vildt hvor meget hendes bøger, verden og karakterer har slået sig fast.

Det er en stærk 3’er, hvor der er plads til stilhed før stormen og en tur tilbage til Annes rødder i Nordjylland, hvor tilstanden og menneskene lige så stille er ved at ændre sig grundet det kommende ragnarok. Jeg var vild med, at man i starten er tilbage i et realistisk miljø og Anne får tid til at trække vejret for en stund. Men selvfølgelig er der også plads til masser af spænding, jo længere man kommer i romanen. Det fungerer rigtig fint med skiftene mellem det realistiske miljø og den faretruende og fascinerende parallelverden.

Uden spoilers mener jeg, at Malene Sølvsten afslutter sin serie rigtig godt. Der er ikke nogle løse ender eller spørgsmål, der ikke besvares. Et par steder havde jeg måske håbet, at det var gået lidt langsommere, men det er måske også fordi jeg læste den så hurtigt. Hehe.

Det var sært at skulle tage afsked med karaktererne. De er vokset med én og man kan altså ikke glemme dem. De lever heldigvis videre i os, selvom serien nu er slut. Det var (som altid) en fantastisk læsning, hvor Malene Sølvsten har sans for detaljer og altid er et skridt længere fremme end læseren. Romanen består af en hel skarp opdeling af handling, plot, worldbuilding, indre monologer, skønne dialoger og spænding. Det hele går op i en højere enhed, og derfor har det været sådan en fornøjelse at læse Ravnenes Hvisken. Det er trist at tage afsked og da jeg vendte den sidste side, så var det som om en lang rejse var slut. En vemodig, men helt utrolig følelse. Det er stadig fantasy på højt niveau!

One thought on “Ravnenes Hvisken #3 af Malene Sølvsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s