Forfatter-interview #119 Theresa Andersen

foto 2 (3).JPG

OMKRING BOGEN En sti af masker

Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste om dig

Jeg er ikke sikker på at der er så meget at sige. Jeg er super humør præget, nogle dage virker jeg som en helt anden person, fordi mit humør har ændret sig en smule, så nogle dage er jeg virkelig mut, næsten emo-agtig, og andre er jeg som en glad lille sommerfugl.

 Jeg er virkelig kritisk når det kommer til andres litteratur, hvis der er den mindste ting jeg ikke kan lide, smider jeg bogen fra mig, og det irriterer mig stærkt når folk bruger et ord, når jeg synes der er et bedre alternativ. Det her lander mig tit i problemer, og det er virkelig noget jeg burde fikse.

 Jeg er en total teaterfreak. Lige meget om det er teater, musical, opera eller ballet, elsker jeg det, og jeg bruger alt, alt, alt for mange penge på forestillinger.

 

Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?

Jeg har aldrig ville være forfatter, det er jeg jo heller ikke rigtig, siden jeg kun er tretten og har udgivet en enkel historie. For mig er skrivning bare en måde at komme ud med nogle tanker, og følelser og observationer. Hvis penge eller udgivelser følger med er det jo bare sådan. For at være ærlig har det altid været underligt at blande arbejde og hobby, og der er andre ting jeg hellere ville beskæftige mig med som profession.

 

Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?

Jeg har jo altid skrevet i skolen, og i mit hoved har jeg altid gået og digtet historier, så så længe jeg husker. Det har altid bare være min fantasi der satte det  i gang, det kom til mig naturligt.

 

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? 

Der var en konkurrence, som Gyldendal lavede. Det var en ungdoms konkurrence, hvor kravet var at man skulle skrive en historie på maks. 500 ord, og temaet skulle være at rejse. Prisen var at man ville få den udgivet med illustrationer. En dag fik jeg så et opkald, og tingene rullede bare derfra.

 

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?

Jeg havde gået og leget med den i lang tid, og opspundet forskellige måder at give udtryk for de tanker jeg havde. Så lige pludselig kom muligheden for at få det ned på papir, og det var det første der kom til mig.

 

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

De ting jeg ser omkring mig, de følelser jeg har. Som regel omhandler det problematikker i vores samfund som jeg føler er relevante og interessante. Andres historie giver mig også stor inspiration, om det så er bøger, tegneserier, eller film.

 

Hvad er dit budskab med din bog?

At vi alle går og gemmer os, og at vi alle ændre vores opførsel, fordi vi alle er usikre og gerne vil behage andre, og selv behages.

 

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?

Jeg identificerer mig nok mest med hovedpersonen, men personerne er bygget op om motivet, de er personifikationer af det, så det er nok mest motivet jeg identificere mig med.

 

Hvad læser du lige nu?

Ikke rigtig noget specielt, jeg finder en bog på nettet her og der, bare for underholdningens skyld, men jeg vil rigtig gerne læse ’the art og war’ af Sun Tzu, det kræver bare lige at jeg får fat i den.

 

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre

Dræb ikke en sangfugl, er jo en klassiker som man bare ikke må gå glip af.

Vilde svaner, af Jung Chang giver et fantastik indblik i Kina og dets voldsomme historie, og den er bare fantastisk.

Into the wild, af Jon krakauer, er også bare fantastisk og er af lidt samme biografiske stil som vilde svaner.

 

Hvornår kommer din næste bog?

Aner det ikke. For mig er udgivelserne ikke vigtige. Hvis de kommer, så kommer de.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s