Hvis det er os af Adam Silvera & Becky Albertalli

IMG_5963.jpg

*Reklame for CarlsenPuls/anmeldereksemplar* – Titel: Hvis det er os – Forfatter: Adam Silvera & Becky Albertalli – Forlag: CarlsenPuls – Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

★★★★☆

Hvis det er os af Adam Silvera og Becky Albertalli er en bog, som jeg har glædet mig til at læse. Den blanding er jo perfekt og allerede et par sider inde i bogen er det nemt at se, at både plot, sprog og levering holder. Historien er skrevet i øjenhøjde til unge og handler om et kismet-møde mellem to unge fyre, der mødes på et posthus i New York. Det hele virker så perfekt, men vil de se hinanden igen? Hvordan vil historien udvikle sig? Vil deres personlige historier krydse veje?

Først og fremmest er jeg helt vild med hvordan romanen er skrevet. Sproget er skønt, ungt, med kant og har utrolig meget humor. Det er skønt at læse med og man føler, at man er helt tæt på karaktererne, som har meget på hjerte og hver især har en skøn personlighed. Derudover glider læsningen let, samtidig med at der er dybde og plads til eftertænksomhed. Denne roman er skøn og feel-good-agtig – og det var lige hvad jeg havde brug for.

Der er ingen tvivl om at det var en god idé for Adam Silvera og Becky Albertalli at skabe denne historie sammen, og jeg kan i den grad anbefale denne læseoplevelse. Det er en YA-roman med kant, hvor det desuden fungerer ufattelig godt med skift af synsvinkel mellem to karakter gennem hele plottet.

Historien var genkendelig og sød og sjov, men bød også på noget nyt. Udover en sød historie er der nemlig plads til reflekterende øjeblikke og romanen præsenterer mange tematikker, f.eks. accept, udvikling, seksualitet, kærlighed og tvivl gennem teenageårene. Samtidig med at den er skøn og humoristisk, så er der også plads til de store følelser og eksistentielle kriser.

Hvis du er vild med YA, så må du ikke gå glip af Hvis det er os. 

One thought on “Hvis det er os af Adam Silvera & Becky Albertalli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s