Forfatter-interview #122 Camilla Schack

10337695_10152433696827375_7855250535146517360_n.jpg
OMKRING ROMANEN Sjælemærket
Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste
Hmm, det burde jo være nemt at svare på, der er jo temmelig mange ting… Tænker at de færreste ved at næsten alle mine karakterer i Sjælemærket, er opkaldt efter venner og familie.En anden ting kun de færreste ved er, at min datter er opkaldt efter hovedpersonen i Josefine Ottesens roman, historien om Mira.
Sidste ting… Jeg er næsten klar til at vædde om hvad som helst, så længe jeg kan vinde en flødebolle fra Frellsen.
Hvornår vidste du, at du ville være forfatter? Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?
Jeg tror først jeg blev rigtig klar over det, da jeg kom i tyverne. Jeg har altid været god til at finde på, men jeg staver som en brækket arm, så det lå ikke umiddelbart i kortene at jeg skulle begynde at skrive. Så kom jeg til en periode hvor jeg simpelthen ikke kunne finde flere bøger jeg gad læse. I ren irritation, begyndte jeg så at skrive selv, og opdagede til min overraskelse at jeg faktisk syntes det var sjovt. Nu har jeg vel skrevet on/off i 9 år, hvor de sidste par år har været mere seriøse, selvom tiden også er blevet en anden, efter familie forøgelsen.

 

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)
Jeg kontaktede to andre forlag før jeg fik kontakt med Mellemgaard, som jeg endte med at skrive kontrakt med. Første prioritet har altid været Tellerup, jeg håber en dag at være så heldig at udgive gennem dem.

Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?
Jeg har faktisk kun skrevet en, men jeg har en anden liggende, der kun mangler at blive finpudset, og en tredje, jeg er ca. halvvejs igennem. Alt jeg skriver er i fantasy genren.

 

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?
Jeg aner det ikke. Historien kom til mig i etaper, mange gange vidste jeg først hvad der skulle ske, når jeg sad med computeren foran mig. Det var faktisk også det, der gjorde det så spændende at skrive.

 

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)
Jeg lader mig i den grad inspirere af andre forfattere, særlig fra fantasy genren. At leve sig ind i deres univers og mærke deres greb om de forskellige karakterer, sætter gang i skrivelysten og sår frø til nye tanker og ideer. Andre gange sætter jeg musik på, for at fremkalde en bestemt følelse, jeg gerne vil forme i skrift.

 

Hvad er dit budskab med din bog?
Mit budskab… jeg har ikke et egentlig budskab med bogen. Som sagt skrev jeg til at begynde med, simpelthen fordi jeg manglede noget at læse. Jeg vidste ikke engang at jeg ville udgive. Det var først da jeg stod med 100 A4 sider, kun jeg havde fornøjelsen af, at jeg tænkte at det virkede som spild, ikke at give manuskriptet et forsøg. Men jeg kan ikke prale af at der ligger et skjult budskab bag mine mange timer foran skærmen.

 

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?
Jeg har skabt mine karakterer af elementer fra mit liv, givet dem egenskaber som familie, venner og bekendte besidder, og proppet en masse andet oveni. Der er ingen i bogen der er mig, men dykker jeg ned i historien, kan jeg 100% leve mig ind i deres tanker og liv.

 

Hvad læser du lige nu?
ALT for meget forskelligt! Lige nu er jeg i gang med: Gift ved daggry af Lisa Kleypas, Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten (mit danske forbillede), Et rige af tåge og vrede af Sarah J Maas og Førstelivet af Gena Showalter (er gået lidt i stå med den.)

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre
Kun 3, det er faktisk svært. Okay, de kræver måske så lidt baggrund. Den første jeg vil anbefale er Erik menneskesøn af Lars Henrik Olsen. Det er ikke løgn når jeg siger at jeg aldrig har læst en hel bog i mit folkeskole liv. Jeg læste måske halvdelen, nogen gange hvert andet kapitel, andre gange de første og sidste, ALDRIG den hele. Det at læse var en sur pligt, jeg for alt i verden ville undgå. Men så kom jeg på en eller anden måde i besiddelse af Erik menneskesøn. I mine unge øjne, en næsten uoverskuelig tyk bog. Det er den første bog jeg selv (og endda frivilligt), har læst fra ende til anden. Spændende, sjov og fuld af vidunderlig magi. Jeg ser frem til den dag mine børn bliver store nok til at få den læst højt.Den anden jeg vil anbefale er serien Fallen af Kate Lauren, den kræver ikke mange ord, den er bare super fantastisk, fuld af liv og ungdommelig kærlighed. Det er også pga. denne serie, jeg fik ideen til at gå til fægtning, så den har gjort mere godt end bare underholdt.Nu kommer vi så til lidt af en udfordring, jeg kan nemlig ikke nævne en uden at tage resten med, så i stedet for at anbefale endnu en bog, er jeg nødt til at anbefale forfatteren selv. Det er Cassandra Clara der i den grad brillerer med bl.a. Dødens Instrumenter, og er så fuldkommen fantastisk til at skrive, at alle hendes bøger er opmærksomheden værd. Jeg elsker hendes sprog, hendes historier og allermest hendes fantastiske karakterer.
Hvornår kommer din næste bog?
Ja, det er er et godt spørgsmål og jeg ved det faktisk ikke. Jeg har af flere grunde valgt ikke at udgive gennem samme forlag, og det vanskeliggører selvfølgelig udgivelses processen en smule. Jeg er startet på en toer i serien, og vil faktisk rigtig gerne have den ud, men det er selvfølgelig ikke nemt at udgive en toer til en forholdsvis ukendt etter, gennem et anerkendt forlag. Derfor besluttede jeg at lægge den på hylden, og skrev i stedet en helt ny bog (som er ret god, hvis jeg selv skal sige det). Nu kræver det bare at jeg giver den, den sidste kærlige opmærksomhed, før jeg kan sende den til gennemlæsning hos mine kritiske betalæsere. I det nye år har jeg taget to måneders orlov, og det er mit håb at jeg til den tid er klar til at sende mit manuskript til de første forlag, og kaste mig over endnu et bogprojekt.
Link til forfatteren:
Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s