Sjælehenteren (Fortællinger fra døden #1) af Katja L. Berger

IMG_5978.jpg

Titel: Sjælehenteren (Fortællinger fra døden #1) – Forfatter: Katja L. Berger – Forlag: DreamLitt

★★★★☆

Sjælehenteren er første del af Fortællinger fra døden af Katja L. Berger. Jeg havde virkelig glædet mig til at læse denne her, da jeg havde hørt så meget om den. Jeg gik ned i min lokale Bog & Idé-butik og bestilte den med det samme. Ventetiden var frygtelig, men endelig kom den. YES! Og jeg blev heldigvis ikke skuffet.

Sjælehenteren byder på et fedt univers med en god historie, som formår at drive plottet sikkert og flot fremad. Selve ideen om at man kan være sjælehenter, og at der sker mere end himmel og jord i vores almindelige verden, fungerer rigtig godt. Der er gode skift mellem den overnaturlige verden og den verden, som vi kender til.

Persongalleriet er godt og varieret, selvom få af karaktererne virker en smule karikerede, men bortset fra det er det en rigtig god fortælling. Plottet er godt og spændingskurven er skarp, dialogerne og sproget er generelt rigtig fint. Der er en underlæggende humor, som derfor gør det underholdende at læse med. Desuden er der sjæl og personlighed at hente ved Raven, og hun er helt klart min yndlingskarakter.

Jeg synes, at Sjælehenteren er en utrolig gennemført start på en serie. Sproget er levende og man læner sig godt tilbage, imens man lader sig dykke ned i dette univers. Jeg kan kun anbefale denne bog.

Med denne udgivelse har Katja L. Berger for alvor fundet sin skrivestil og leveringen er sikker. Der er i den grad sket en udvikling fra debutudgivelsen De 7 synder, som jeg desværre ikke var blæst bagover, men denne her fungerer til fulde. Jeg glæder mig meget til at læse videre og håber på et stille øjeblik snart, hvor jeg kan dykke ned i bind 2 i serien. Det er fedt at se Katjas udvikling som forfatter, alle de projekter, der er på vej, og hendes drivkraft.

One thought on “Sjælehenteren (Fortællinger fra døden #1) af Katja L. Berger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s