Vitello tigger en masse slik af Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojesen

IMG_5965.jpg

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Vitello tigger en masse slik – Forfatter: Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojesen – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Jeg blev i vildt godt humør, da jeg læste Vitello tigger en masse slik. Det er en alletiders fortælling, som kan more hele familien under højtlæsning. Med Kim Fupz Aakeson er der en sikker skrivestil bag den udvalgte historie, og det er utroligt professionelt leveret af forfatteren. Jeg har ikke læst så meget af Kim Fupz Aakeson før, men det kan jeg godt se er alt for dårligt, for han skriver jo fuldstændig fantastisk. Det er sjældent, at nogen formår at ramme den barnlige tone så klokkeklart, som han gør, samtidig med at det er humoristisk, skrevet til flere målgrupper, og er helt skarpt, både i dialoger og fortælling.

Nå, nok om min fangirling for Kims skrivestil … Vitello tigger en masse slik er en rigtig god Halloween-historie, som man ikke må gå glip af i denne højtid. Samtidig med at historien er god og dialogerne humoristiske og skarpe, så gemmer der også en rigtig fin morale, som kun kan skabe smil på læben. Desuden er Vitello en rigtig god karakter. Han bliver levende på papiret og har en skøn personlighed. Han er ikke bange for at springe ud i det og fantasien får frit spil, hvilket mange sikkert vil nikke genkendende til, både store og små. Og igen, hvad gør man ikke for flere slikdage? Så er man jo nødt til at lægge udspekulerede planer for at få sit ønske opfyldt.

Vitello tigger en masse slik er en skøn børnebog, som får én til at grine, smile og sætter tanker i gang. Der er plads til sjov og eventyr, men også eftertænksomhed og at lære noget. En helt sikkert leveret Halloween-bog af Kim Fupz Aakeson med skarpe illustrationer af Niels Bo Bojesen.

One thought on “Vitello tigger en masse slik af Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojesen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s