RAVNEDRENGENE (RAVEN CYCLE #1) AF MAGGIE STIEFVATER

foto-3-2.jpg

*Reklame for Turbine/anmeldereksemplar* – Titel: Ravnedrengene (Raven Cycle #1) – Forfatter: Maggie Stiefvater – Forlag: Turbine – Anmeldereksemplar fra Turbine

★★☆☆☆

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse Ravnedrengene af Maggie Stiefvater, for jeg havde kun hørt virkelig gode ting om den. Der er jo altid frygten for, at hypen overtager og skuffer én – og sådan var det nok desværre med denne læseoplevelse. Der er ingen tvivl om, at Maggie Stiefvater kan noget helt særligt med sit sprog. Hun har en måde at skabe en litterær verden, som man forsvinder ind i, og som man ikke har lyst til at tage væk fra igen.

Karaktererne er gode og selve visionen bag bogen, magien, mystikken, tvivl, eksistensspørgsmål og status. Sproget er meget sanseligt og det er som om man selv er der. Der er rigtig gode beskrivelser af Blue og de andre og vi lærer dem nemt at kende,

MEN (ja, det kommer – beklager!) for mig krøb historien bare aldrig rigtigt ind under huden. Selvom der var mange elementer, som jeg rigtig godt kunne lide, så var det stadig som om der manglede noget ekstra, og derfor blev min læsning tung og lang. Men jeg giver ikke op, og vil også rigtig gerne læse fortsættelsen, for der er ingen tvivl om at der er noget særligt på spil i denne serie. Selv jeg (som ikke var helt vild med bogen) kan se, at der er potentiale og historien er først lige begyndt. Der venter meget for karaktererne og det bliver rigtig interessant at se hvor meget de skal opleve.

Ravnedrengene er en historie med kant og samtidig utrolig unik både ift. plottet og sprogets udfoldelse. Jeg håber, at 2’eren glider lidt nemmere og får mig til at blive mere opslugt.

One thought on “RAVNEDRENGENE (RAVEN CYCLE #1) AF MAGGIE STIEFVATER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s