UNDER SLØRET (ILTTYV #2) AF NICOLE BOYLE RØDTNES

IMG_4544

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Under sløret (Ilttyv #2) – Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★☆☆

Så er vi tilbage i Ilttyv-universet og selvom det er et frygteligt, brutalt og dystopisk univers, så er det som om at være hjemme … eller, lyder det mærkeligt? Jeg er virkelig vild med denne serie og jeg synes, at Nicole Boyle Rødtnes har skrevet serien så godt. Jeg er imponeret.

Vi befinder os lige dér, hvor alt er kritisk. Marton har kastet Troy gennem sløret. Shay vil have hævn, men Marton er konstant et skridt foran, men måske kan hun være snedig og alligevel finde en løsning på problemet? Dér, hvor det bliver rigtig godt og hvor jeg virkelig blev fascineret var, da Troy vågnede op i en verden under sløret – en verden uden ilt. WHAT?! Er du ikke allerede mega spændt? Jeg er (stadig).

Det er legende let for forfatteren at skrive denne serie og det mærkes så tydeligt. Man kan læne sig trygt tilbage og bladre videre, selvom Troy og Shays verden er så utryg, som den kan være. Verdenen lever stadig op til dens potentiale og alt virker autentisk – intet er forceret og alt er udtænkt nøje. Man bladrer fortsat sider og det er generelt en rigtig god læseoplevelse.

Jeg havde dog øjeblikke i denne serie, hvor det hele var så magtesløst og dystert, at det virkelig trængte dybt ind i sjælen på mig. Det var næsten ikke til at holde til. Spørgsmål som ”hvad vil der dog ske med dem?” eller ”kan de mon klare det?” dukkede konstant op i mit hoved, og denne følelse var så stærk, at det faktisk blev lidt for dystert nogle gange i løbet af min læsning. Samtidig er det jo også et kæmpe kompliment til forfatteren, at hun har formået at gøre verden så ægte, at det hele virker virkeligt.

MEN jeg er meget vild med denne serie og jeg kan næsten ikke vente med at læse videre. Gennem sløret (bind 3), bring it!

One thought on “UNDER SLØRET (ILTTYV #2) AF NICOLE BOYLE RØDTNES

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s