Skyggen fra Nord (Grænsen til Trafallas #2) af Julie M. Day

IMG_4685.jpg

Titel: Skyggen fra Nord (Grænsen til Trafallas #2) – Forfatter: Julie M. Day – Forlag: Forlaget Leatherbound

★★★★☆

Vi er tilbage i Trafallas-universet og hvor er det godt at være der. Jeg var meget spændt på hvordan Julie M. Day ville fortsætte sin episke fantasy-fortælling. Der er mange spørgsmål at stille sig selv, når man skal læse den ”farlige” 2’er: Vil jeg blive skuffet? Sker det, som SKAL ske? Hvad vil der ske? Og jeg kan allerede nu sige, at dette absolut ikke er den svære 2’er for forfatteren. Tværtimod, så virker Skyggen fra Nord mindst lige så god, hvis ikke bedre, end 1’eren.

Vi kastes tilbage i det magiske univers med elvere, den klassiske kamp mellem det gode og det onde, og samtidig med at karaktererne udvikler sig (særligt Grace), så er der endnu mere spænding end tidligere. Desuden er forfatterens skrivestil, sprog og beskrivelser stadig lige så skarpe som i bind 1. Der er kræset for detaljer, miljøbeskrivelser og der er ikke en finger at sætte på den sproglige kunnen fra Julie M. Days hånd. I den forbindelse var jeg særlig vild med beskrivelserne af grotten, farverne, de sanselige elementer og hvordan man med et knips pludselig (og endelig) var tilbage i det fantastiske univers.

Jeg er virkelig glad for, at jeg har læst Grænsen til Trafallas-serien. Der er styr på sprog, levering, karaktererne og deres udvikling, samtidig med at den gennemførte worldbuilding gør det til en sublim læseoplevelse. Hvis du er til fantasy – og hvis du endda ikke er, så vil du stadig synes om denne læseoplevelse. Der er meget på spil og det er virkelig nu, at det gælder – mere end nogensinde før.

Jeg glæder mig meget til at læse videre og se hvordan det hele ender, når bind 3 udkommer. Alt i alt en utrolig flot episk fantasy-roman af Julie M. Day!

2 thoughts on “Skyggen fra Nord (Grænsen til Trafallas #2) af Julie M. Day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s