Inkarnation (Mestenes-serien #1) af Pernille L. Stenby

IMG_4999.jpg

*Reklame for Ulven & Uglen/anmeldereksemplar* – Titel: Inkarnation (Mestenes-serien #1) – Forfatter: Pernille L. Stenby – Forlag: Ulven & Uglen – Anmeldereksemplar fra Ulven & Uglen

★★★☆☆

Inkarnation er første bind i Mestenes-serien, som er skrevet af Pernille L. Stenby. Det er Pernilles debut, men det er ikke tydeligt. Det virker så enormt sikkert for forfatteren, både i udførelse, sprog og symbolikken bag det skrevne. Man skal ikke dømme en bog på coveret, men denne her er godt nok smuk, så man kan ikke lade være med at blive draget af den smukke forside. Desuden er der små illustrationer igennem hele romanen, som støtter godt op om historien. Der er mystik på spil, og det er rigtig spændende at læse, hvordan det udfolder sig.

Mestenes vækkes til live af Hans stemme. Kroppen er fremmed og minderne vil ikke give slip. Nysgerrig? Ja, mon ikke. Det var også det, som jeg tænkte, da jeg startede min læsning. Man skal dog holde tungen lige i munden, for det virker en smule kaotisk, når man først starter læsningen, men forfatterens sprog, indlevelsesevne og skarpe sans for symbolik, følelse og karakterernes indre liv vejer i den grad op for det.

Det er en spændende hovedperson. Der er en helt almindeligt eksistentiel konflikt på spil, både ift. egen udvikling, seksualitet og køn. Det fungerer rigtig godt og virker aldrig forceret. Det hele virker ægte og man mærker det så tydeligt, når man bladrer videre.

Sproget er rigtig skarpt. Beskrivelserne er levende og sanselige – man oplever det hele på egen krop, hvilket fungerer utrolig godt. Samtidig kan man mærke hovedpersonens konflikt, både i kroppen og det sjælelige. Jeg savnede en smule flere beskrivelser af skolen og omgivelserne, da det virkede enormt mystisk, spændende og som om det var et helt særligt sted at være. Det håber jeg vil være mere med i 2’eren.

Jeg synes, at Pernille L. Stenby har skabt en utrolig unik roman, som har en masse at byde på. Jeg håber på mere worldbuilding og detaljer i 2’eren, men alt i alt er det en roman, som man ikke skal gå glip af. Det gav mig lidt Stephenie Meyers The Host-vibes, men dette er en helt original historie, som man ikke har læst før.

One thought on “Inkarnation (Mestenes-serien #1) af Pernille L. Stenby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s