Jeg ser dig af Michella Rasmussen

SDC15906.JPG

Titel: Jeg ser dig – Forfatter: Michella Rasmussen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra forfatteren

★★★★☆

Det er svært for mig at anmelde Jeg ser dig af Michella Rasmussen, for jeg har lutter positive ting at sige om denne udgivelse. Det er ingen hemmelig, at jeg er stor fan af Michella, hendes historier, varme og personlige skrivestil – og det gjaldt også denne gang, faktisk særligt denne udgivelse. For hold nu op, hvor er Jeg ser dig rigtig god. Den er gennemført, virkelig flot formidlet til målgruppen og den omhandler mange forskellige og relevante tematikker, som er perfekt indenfor YA-genren.

Først og fremmest handler romanen om en fyr, der næsten er blind. Det handler også om at være pårørende til en blind, hvilket jeg aldrig har læst før – det var forfriskende med dette nye emne. Vi ser det hele fra Augustas synsvinkel og hvor er hun den perfekte karakter. Hun er den almindelige nabo-pige (perfekt Joey fra Dawson’s Creek); hun virker stille, men har så utrolig meget at byde på.

Desuden er der også emner på spil som f.eks. ensomhed, at vokse fra hinanden, den første forelskelse, at gå i gymnasiet, at bryde med omgivelsernes forventninger og den vigtige mentale udvikling, som følger gennem det hele. Det er ret mange tematikker, der er på spil, men Michella Rasmussen har fuldstændig styr på det.

Romanen er godt opbygget og særdeles godt skrevet. Sproget er flot og der er en utrolig indlevelsesevne, så der går ikke længe, før man kender karaktererne rigtig godt. Desuden sætter romanen tankerne i gang og da jeg først var begyndt, var det svært at lægge bogen fra mig igen. Og da den sluttede, så var det endnu værre, for jeg ville bare have mere.

Dette er helt klart den stærkeste roman, som jeg har læst af Michella Rasmussen, og jeg glæder mig kun til at læse mere af forfatteren. Jeg ser dig er en virkelig smuk, tankevækkende og vigtig YA-roman!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s