Den tiende trone (Panteon-sagaen #4) af Boris Hansen

IMG_5954.jpg

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Den tiende trone (Panteon-sagaen #4) – Forfatter:Boris Hansen – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

Den tiende trone er sidste og fjerde bog i Panteon-sagaen. Jeg har gruet lidt for at læse denne færdig, fordi så vil det hele være slut. Det bliver underligt! Vi er tilbage i Panteons verden ved Lucas, som har en opgave foran sig. Man kan tydeligt mærke katastrofen, og at det endelige opgør nærmer sig.

Jeg kunne mærke, at jeg lige skulle ind i læsningen, for det er jo et meget gennemført og stort univers, hvor der er knald på worldbuilding, mange karakterer at holde styr på og mange plots og spind, der flettes større til et kæmpe net. For mig gik det en smule langsomt de første to hundrede sider, men derfra begyndte det for alvor at stige i intensiteten.

Noget, jeg lidt savnede i denne ift. forrige bøger, er, at karaktererne ikke kommer ind under huden på samme måde som tidligere. Der er snarere handlingen og opgøret, som har fokus end karakterernes udvikling. Naturligvis giver det mening, men jeg savnede en smule mere indlevelse i karaktererne.

MEN derudover er det jo en fantastisk læsning. Boris Hansen har styr på det. Man læner sig stille og roligt tilbage som altid, og der er så meget på spil i Panteons verden og i Zonen. Vil alt mon gå? Hvem vil være der i sidste ende, når opgøret har været der?

Den tiende trone er en rigtig god læsning og det er stadig episk fantasy på rigtig højt niveau, men det er en meget omfattende serie, så man skal i den grad holde tungen lige i munden og være med skridt for skridt. Der præsenteres spændende karakterer, som man nu tager afsked med. Rejsen har været lang, men ufattelig spændende i dette univers af Boris Hansen. Flot fantasy-serie!

One thought on “Den tiende trone (Panteon-sagaen #4) af Boris Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s