At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow

SDC16063.JPG

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: At danse mellem glasskår  – Forfatter: Bettina Stuhr Lindskow – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow er en rigtig flot debutroman og vigtigst af alt, så handler den om kronisk sygdom, og det er alt for sjældent, at man ser det i YA-litteraturen. Alle med dette emne er det rigtig interessant at starte læsningen på denne roman.

Vi introduceres til en hovedperson, hvis liv ændres alt for pludseligt. Midt i en danseturnering får Rose det dårligt og i det næste øjeblik vågner hun op på hospitalet. Hun får derefter at vide, at hun har fået diabetes. Derfra begynder det for alvor, for hvem er hun? Kan hun stadig danse? Kan hun stadig være den, som hun var, nu hvor hun lider af en kronisk sygdom?

Romanen er god og skrevet i øjenhøjde til målgruppen. Generelt fungerer romanen rigtig fint – både plottet flyder flot fremad, sproget er fint og det er utrolig nemt at relatere med Rose og hvad hun gennemgår, og føler – selv hvis man ikke er bekendt med sygdommen. Det er jeg nemlig ikke, men det var stadig så tydeligt at mærke Roses frustration og afmagt igennem denne periode. En god ting er også, at familien er en stor del af fortællingen; hvordan de reagerer, hvordan de forsøger at opføre sig efter omstændigheder, og forsøger at opretholde en normal hverdag for Rose.

At danse mellem glasskår er en rigtig god YA-roman om kronisk sygdom, identitet, kærlighed og familie. Jeg manglede en smule nuancering i den sproglige tone, men alt i alt er det en flot formidlet fortælling til målgruppen. Jeg er sikker på, at mange vil lære og få noget ud af denne fine roman.

One thought on “At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s