Den engelske kvinde (Outlander #1) af Diana Gabaldon

foto (3).JPG

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Den engelske kvinde (Outlander #1)  – Forfatter: Diana Gabaldon – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Det har været meget svært ikke at have forventninger til Den engelske kvinde, som er første del i Outlander-serien af Diana Gabaldon. Alle har seriøst snakket om denne serie, enten som bogserie eller som tv-serie. Endelig kom jeg med på bølgen og jeg var ret bange for at blive skuffet, men det gjorde jeg faktisk overraskende ikke.

Min læsning lagde ud med, at jeg blev en smule træt på forhånd, da jeg så hvor mange sider, der var og hvor lille skriften var, men faktisk (!) glider læsningen ufattelig hurtigt. Gabaldons sprog er så godt og skarpt, at man nemt dykker ned i det skrevne, og pludselig har man læst utallige sider.

Derudover kræser forfatteren for beskrivelser, stemninger og sanselige indtryk, hvilket for mig er det absolut bedste i denne læsning. Det er tydeligt, at der er gjort et kæmpe research. Man læser ikke om at træde ind i datidens Skotland – man gør det faktisk selv! Med Gabaldons fantastiske indlevelsesevne og smukke beskrivelser, bliver historien og karaktererne levende på papiret.

Jeg vil ikke bruge lang tid på at snakke om plottet, men det er egentlig ret enkelt: en kvinde finder en portal til datidens Skotland. Hun rejser fra 1945 til 1743, og vi dykker ned i et Skotland, hvor historien og kulturen er stærke faktorer, som naturligvis dominerer læsningen og plottets gang.

Jeg er meget imponeret over denne første bog i serien, og jeg synes, at det var en virkelig god læseoplevelse. Romanen fanger én og det er svært at lægge bogen fra sig. Jeg glæder mig meget til at læse videre og se, hvad der ellers vil ske for Claire. Outlander er flot og stemningsfyldt historisk fiktion, som er detaljeret beskrevet til en bred målgruppe!

One thought on “Den engelske kvinde (Outlander #1) af Diana Gabaldon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s