Troldeliv – julekalenderbogen af Sissel Bøe & Peter Madsen

2. december.JPG

*Reklame for Alvilda/anmeldereksemplar* – Titel: Troldeliv – julekalenderbogen – Forfatter: Sissel Bøe & Peter Madsen – Forlag: Alvilda – Anmeldereksemplar fra Alvilda

★★★★☆

Troldeliv – julekalenderbogen er skrevet af Sissel Bøe & Peter Madsen. Denne julebog starter allerede den 30. november og fortsætter indtil til og med den 25. december, så det passer lige med en historie om dagen. Plottet er enkelt: ”Menneskene tror ikke på Nisse Nik længere, og den lille gårdnisse har sat sig ud i sneen for at dø. Men i troldehøjen tror de på nissen, og Pajko mener, at han og Paja sagtens kan hjælpe Nik med at lære menneskene god, gammeldags nisseskik. Men er mennesker ikke farlige for små trolde?” (skrevet af forlaget.)

Der er masser at komme efter i denne julebog. Der er daglige rimbreve fra Nisse Nik, en skøn fortællende tone og fantastiske illustrationer, som både får det til at gyse og samtidig får julestemningen til at sprede sig.

Det er en rigtig god bog til højtlæsning og til at sprede julestemning i hjemmet. Udover nisser og trolde, så er der også fokus på familien, juletraditioner og at leve sammen. Man bliver nostalgisk trukket tilbage i tiden, og det fungerer til fulde. Man åbner nærmest døren til fortiden og tiden får lov til at stå stille – bare i et par øjeblikke, imens blikket fanges af siderne, som langsomt bladres.

Dog er fortællingen noget dramatisk i slutningen, hvilket virker lidt overraskende og lidt anti-juleagtigt, men naturligvis er alt ikke altid fantastisk og lyserødt – hverken i fiktion eller i virkeligheden. Alt i alt er det dog en julebog, som fungerer rigtig fint. Den sidste del skal dog måske ikke læses for de mindste i mørket, men snarere i en hyggelig atmosfære.

One thought on “Troldeliv – julekalenderbogen af Sissel Bøe & Peter Madsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s