Peters Jul af Johan Krohn

10. december.JPG

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Peters Jul – Forfatter: Johan Krohn – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Peters Jul er simpelthen et absolut must, når det er december i Danmark. Jeg var for nyligt i Den Gamle By, hvor de har et hjørne inspireret af Peters Jul. Derefter gik jeg hjem og læste fortællingen. Den bringer minder, sanselige elementer og sætter tankerne i gang.

Når jeg læser Peters Jul, så tænker jeg på hvordan det var virkelig at være til i datidens Danmark – hvor koldt det var, hvordan man fejrede jul, hvordan traditioner udviklede sig og hvad der var vigtigt, dengang hvor internet og teknologiens udvikling ikke dominerede vores verden. (Ja, se selv, hvor meget denne udgivelse sætter i gang)

Først og fremmest er den jo fantastisk skrevet. Den er enkel, men alligevel rummer den utroligt meget, som sætter alle sanser i gang. Familien er i centrum, og at opføre sig pænt er lig med et besøg fra julemanden, samtidig med at kærligheden er det dominerende.

Peters Jul er rigtig hyggelig læsning og emmer af jul, samtidig er det en fortælling for hele familien – både for store og små. Det er en historie, som giver et perfekt indblik i datidens Danmark, både kulturelt og historisk.

One thought on “Peters Jul af Johan Krohn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s