Sam og Sigge og den første jul af Lin Hallberg

11. december.JPG

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Sam og Sigge og den første jul – Forfatter: Lin Hallberg – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Sam og Sigge og den første jul af Lin Hallberg var en glædelig overraskelse. Det er den første bog i serien, som jeg har læst, og jeg skal helt sikkert også læse flere. Lin Hallberg er virkelig god til at skrive – både ift. sproglige virkemidler, at frembringe en helt særlig stemning og til at fange sin målgruppe. Ja, og selv jeg, der hverken er målgruppen eller hestepige blev derimod også fanget.

Sam og Sigge og den første jul byder på så meget mere, end jeg troede. Jeg troede, at det ville være en enkelt historie om heste og at fejre jul. Det er det langt fra – tværtimod er der hygge, stemning og kulde, så det batter, og historien er perfekt formidlet fra start til slut. Jeg fik Alle vi børn i Bulderby-vibes, selvom de to historier er vidt forskellige. Men der var noget over hyggen og stemningen – at gå tilbage til det, der er vigtigt: familien, at overleve vinteren, at være glad for det, man har, og glæden ved at dele det med andre.

Udover at være en rigtig god julefortælling, så er Sam og Sigge og den første jul også rigtig hyggelig for hele familien at læse sammen. Historien sætter tankerne i gang, samtidig med at der er fokus på alt det vigtige: kærligheden, medmenneskeligheden og at glæde hinanden. Der er intet fokus på julestress, gaver eller materielle goder. Vi er helt tilbage ved essensen af jul, den gode historie og at finde lyset i mørket. Rigtig fin udgivelse, som jeg varmt kan anbefale i vinterkulden.

One thought on “Sam og Sigge og den første jul af Lin Hallberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s